Elephant Song (2014)

Overbodige en tegelijkertijd intrigerende verfilming van gelijknamig theaterstuk.
play

6,1 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Canada
110 Min Canada

Een psychiater verdwijnt op mysterieuze wijze en zijn collega Toby Green moet zien te achterhalen wat er met hem is gebeurt. Hij vermoedt dat de jonge patiënt Michael er meer mee te maken heeft. Toby en Michael raken verwikkeld in een psychologisch spel.

Regie
Charles Binamé
Cast
Carrie-Anne Moss, Catherine Keener, Bruce Greenwood, Xavier Dolan-Tadros, Colm Feore, Larry Day, Cindy Sampson, Matt Holland, Guy Nadon, Alison Louder, Mark Donker, Gianna Corbisiero, Melody Godin-Cormier.
Release
04.09.2014
Release NL
26.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Charles Binamé | Cast: Bruce Greenwood (Dr. Toby Green), Xavier Dolan (Michael Aleen), Catherine Keener (Susan Peterson), Carrie-Anne Moss (Olivia), Guy Nadon (Dr. Craig Jones), Colm Feore (Lawrence) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2014

Wanneer psychiater Lawrence vermist lijkt te zijn, besluit psychiater Toby Green de laatste patiënt met wie zijn collega gezien is te ondervragen. Deze Michael Aleen kenmerkt zich door zijn hoge mate van intelligentie, zijn manipulatieve houding en zijn obsessieve liefde voor olifanten. Aan Green de taak om Michael te doorgronden en echt eens naar hem te luisteren. De vraag is of dokter Green wel kundig genoeg is om het klusje te klaren…

Elephant Song is een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Nicolas Billon, die ook het script schreef voor de film. Helaas is de toegevoegde waarde van deze bewerking minimaal. De film profiteert alleen van het voordeel dat er makkelijker tussen heden en verleden geswitcht kan worden en dat de oorsprong van Michaels problematiek met behulp van beeld duidelijker vorm kan worden gegeven. Maar over het algemeen toont de film vooral de vaak vlakke en visueel weinig boeiende dialoog tussen psychiater Green en Michael.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Elephant Song Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Elephant Song

acties