10.000 Km (2014)

Een prachtig intiem portret van een zielsgelukkig jong stel dat door werk van elkaar gescheiden wordt. Is met alle moderne communicatiemiddelen hun relatie bestand tegen afstand?
play

6,8 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Spanje
99 Min Spanje

Twee verliefde mensen. Twee appartementen. Eentje in Barcelona en de andere in Los Angeles. En de beelden van hun verleden, heden en toekomst. Kan de liefde 10,000 kilometer overleven?

Regie
Carlos Marques-Marcet
Cast
Natalia Tena, David Verdaguer.
Release
10.03.2014
Release DVD
15.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Marques-Marcet | Cast: Natalia Tena (Alex), David Verdaguer (Sergi), e.a. Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2014

Moderne tijden brengen moderne communicatiemiddelen met zich mee. We liken, taggen, tweeten, appen, skypen, tinderen, cammen en facetimen ons een slag in de rondte. Meningen worden op sociale media haast instant geformuleerd. Je zou het als spontaan kunnen bestempelen, maar vaak is het ongebreideld spuien van je mening ondoordacht. Dat digitale communicatiemiddelen een groot scala problemen met zich meebrengen was al een thema in het Amerikaanse mozaïekdrama Disconnect, maar er zijn ettelijke andere voorbeelden te vinden waarin de gedigitaliseerde relatievormen worden onderzocht. Het Spaanse 10.000 KM heeft een hele intieme kijk op de langeafstandsrelatie. Twee met elkaar vervlochten en smoorverliefde zielen moeten het een jaar zonder elkaars fysieke gezelschap stellen. Maken de hedendaagse vormen van communicatie de afstand kleiner of juist groter?

Voor het jonge stel Alex en Sergi is er weinig keus, omdat het lot nu eenmaal anders beschikt. In een prachtig lang ononderbroken openingsshot wordt hun liefde geconsumeerd. Plagend, spelend, intiem babbelend, vrijend. Ze kennen elkaar al een tijdje, plannen hun gezamenlijke toekomst. Het voelt vertrouwd, maar de twee zijn elkaar ook nog aan het verkennen en ontdekken. Voor 10.000 KM liet regisseur Carlos Marques-Marcet hoofdrolspelers Natalia Tena en David Verdaguer met een aanzienlijke mate van improvisatie hun filmrelatie vorm geven. Dat hun levens in een fractie van tijd kan veranderen wordt wel heel concreet duidelijk als Sergi onder de douche staat en Alex even haar mail checkt. De ambitieuze fotografe krijgt een werkplek aangeboden in Los Angeles. Het is een kans die ze wel móét nemen, maar dat betekent ook dat Alex haar appartement in Barcelona en haar vriend moet achterlaten. Maar ach, wat is een jaar met alle moderne manieren om met elkaar in contact te blijven? De fysieke afstand kan gemakkelijk overbrugd worden, maar dat ziet er op papier gemakkelijker uit dan in de praktijk het geval blijkt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

10.000 Km

acties