Second Coming (2014)

6,0 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigd Koninkrijk

Jackie (Nadine Marshall) is in verwachting va haar tweede kind maar als ze gaat rekenen klopt dat niet helemaal. Het is al maanden geleden dat ze voor het laatst naar bed is geweest met haar man Mark (Idris Elba) dus het kan niet van hem zijn. Maar ze weet ook dat ze met niemand anders is geweest.Bang voor Mark zijn reactie zegt ze in eerste instantie niets. Ze weet echter dat het een kwestie van tijd is tot ze de waarheid niet meer kan verbergen. Wanneer dat moment zich voordoet is het effect diepgaand.

Regie
Debbie Tucker Green
Cast
Idris Elba, Frederick Schmidt, Nadine Marshall, Nicola Walker, Rory Keenan, Munir Khairdin, Llewella Gideon, Anthony Welsh, Kai Francis Lewis, Radoslaw Kaim, Tosin Cole, Gershwyn Eustache Jnr, Alex Lanipekun, Sharlene Whyte, Yemi Adenle, Larrington Walker, Tony Clay, Seroca Davis, Janelle Frimpong, Aysha Kala, David Fernandez, Nick Figgis, Arinder Sadhra.
Release
08.05.2015
Release NL
07.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Debbie Tucker Green | Cast: Nadine Marshall (Jax), Idris Elba (Mark), Kai Francis Lewis (JJ), Sharlene Whyte (Bernie), Seroca Davis (Sandra), Llewella Gideon (Jax’s Mum), Larrington Walker (Vincent), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2014

De winnaar van de Big Screen Award op het IFFR in 2015 zal deze week de Nederlandse bioscopen vullen met rauw Brits realisme. Zo lijkt het althans. In werkelijkheid combineert de debuutfilm van Debbie Tucker Green het realistische dagelijks leven van een Brits-Jamaicaans gezin met een onmogelijke gebeurtenis en religieuze ondertonen. Wanneer Jax zwanger wordt, brengt dit omineuze vraagtekens met zich mee. Ze kan namelijk al lange tijd geen kinderen meer krijgen en heeft haar gefrustreerde levenspartner Mark vele maanden niet meer aangeraakt. De precieze strekking van de titel en de mysterieuze verwerkingsmethodes van Jax worden gedurende de hele film ter kwestie gesteld.

Second Coming is een vrij stil familiedrama dat zich graag zo langzaam mogelijk openbaart. In eerste instantie vereist deze traagheid de nodige inspanning, maar toch staan het lage tempo en de geslotenheid van de niet al te spraakzame personages veelal in dienst van het ambigue verhaal. Jax lijkt eerst enkel te worstelen met levensveranderende beslissingen zoals het plegen van abortus en de ontstellende vraag hoe zij zwanger kan zijn. Soms mooi geaccentueerd met kleine confrontaties die thematische synoniemen vormen zoals mensen die tegen Jax preken over verlies, tergende herhaling en keuzes maken over andermans leven. Maar gaandeweg impliceert de film een veel duisterder verhaal. De momenten waarin de film grote open vragen stelt en allerlei mogelijkheden aankaart, waaronder die van een goddelijke of juist psychologische aard, is waar Second Coming op zijn prikkelendst is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Second Coming

acties