Keep on Keepin' On (2014)

Their love of music inspired the friendship of a lifetime.

Een simpele maar mooie documentaire over oude jazzlegende Clark Terry en zijn jonge blinde protegé.
play

7,4 details

  • 84 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigde Staten

Een documentaire die de jazz legende Clark Terry volgt, tijdens een periode van vier jaar. Daarin was hij coach van een 23-jarige blinde pianist, Justin Kauflin, die mee wilde doen in een vooraanstaande internationale wedstrijd.

Regie
Alan Hicks
Cast
Bill Cosby, Quincy Cavers, Herbie Hancock, Terri Lyne Carrington, Candy, Quincy Jones, Arturo Sandoval, Phylis Kauflin, Clark Terry, Justin Kauflin, Sandi McCree, Frank Kauflin, Dianne Reeves, Mulgrew Miller, Kevin Neaton, Harold O'Neal.
Release
08.08.2014
Release NL
05.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alan Hicks | Cast (als zichzelf): Clark Terry, Justin Kauflin, Quincy Jones e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2014

“Er zit schoonheid in eenvoud”, zegt legendarisch jazztrompettist Clark Terry tegen zijn jongste protegé Justin Kauflin. Terry heeft het over muziek, maar het slaat ook op deze documentaire, die een simpel doch ontroerend verhaal over een oude meester en een jonge leerling vertelt. Met eenvoudige maar doeltreffende (stijl)middelen laat debuterend regisseur Alan Hicks in een uur en twintig minuten zien hoe de negentigjarige Terry het stokje overdraagt aan de vijfenzestig jaar jongere Kauflin. Keep On Keepin' On is een warme, optimistische versie van Whiplash, waarin even hard aan talent wordt gewerkt maar met een lieve mentor die positieve feedback geeft. En natuurlijk met veel mooie jazzmuziek.

Clark Terry (1920) is misschien niet de beroemdste jazzmuzikant als het gaat om platen of hits, maar door andere musici wordt hij wel degelijk tot de groten der aarde gerekend. Dizzy Gillespie vond zijn talent intimiderend, en zo komen er in het begin van de film meer mensen voorbij die de loftrompet afsteken over Terry. Miles Davis noemde hem als enorme inspiratiebron en dat is eigenlijk Terry's grootste bijdrage aan de jazz: het inspireren en begeleiden van anderen. Zelf zegt hij dat hij ooit dacht dat het beste zijn in zijn vak het belangrijkste was. Maar later kwam hij erachter dat hij anderen beter kon maken en merkte hij dat dát zijn ware roeping in het leven was.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Keep on Keepin' On

acties