Sterk portret van de befaamde driesterrenchef als ambitieus talent, maar ook als werkverslaafde controlefreak die amper tijd voor zijn gezin heeft.
play

7,8 details

  • Documentaire
  • Nederland
Nederland

Al 25 jaar lang streeft 3-sterren-Michelin kok Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij, om zijn dromen te kunnen verwezenlijken, zijn beroemde 3 sterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. Sergio Herman, FUCKING PERFECT is een eerlijk en intiem portret van de strijd van een man die voor een grote verandering staat. De existentiële vragen en twijfels waar hij voor staat zijn voor iedereen herkenbaar in ons eigen leven. Een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers.

Regie
Willemiek Kluijfhout
Release
05.02.2015
Release NL
12.03.2015
Release DVD
07.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Willemiek Kluijfhout | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2015

De documentaire Sergio Herman, Fucking Perfect opent met een citaat uit Peter Pan van James M. Barrie: “Je kunt alles in het leven bereiken als je daar al het andere voor op wil geven.” Dat is wat Sergio Herman jarenlang heeft gedaan. Onder zijn leiding groeide restaurant Oud-Sluis uit tot een wereldwijd fenomeen, maar dat is alleen gelukt door er keihard voor te knokken. Werkdagen van twintig uur, terwijl thuis een vrouw en drie kinderen zaten. De chef-kok besloot in 2013 dat het mooi was geweest, de deuren van zijn Zeeuwse driesterrenrestaurant gingen op slot. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, laat deze documentaire zien.

Regisseuse Willemiek Kluijfthout waakt ervoor om Sergio Herman op een voetstuk te plaatsen. Natuurlijk toont ze wel zijn culinaire kunsten. De kleine meesterwerkjes die gasten krijgen geserveerd worden met een zachte focus stijlvol in beeld gebracht, zoals de filmmaakster dat eerder deed in haar mossellofzang L’Amour des Moules. En Hermans snelle schakelen tussen een vriendelijk praatje met bezoekers en een snoeiharde regie in de keuken, wekt ontzag. Maar de onvermoeide wilskracht die hij uitstraalt, is ook meteen zijn zwakte. De chef-kok lijkt simpelweg niet anders te kunnen dan doorrazen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sergio Herman, Fucking Perfect

acties