O Apóstolo (2012)

6,7 details

  • 80 Min
  • Animatie
  • Horror
  • Spanje
80 Min Spanje

Een veroordeeld misdadiger ontsnapt uit de gevangenis, met als doel verborgen buit te vinden in een eenzaam dorpje. Sinistere ouderen, vreemde verdwijningen, geesten, een bijzondere priester en de aartsbisschop van Santiago kruisen de paden, in deze gruwelgeschiedenis.

Regie
Fernando Cortizo
Cast
Geraldine Chaplin, Luis Tosar, Carlos Blanco, Xosé Manuel Olveira 'Pico', Celso Bugallo, Paul Naschy, Pedro Alonso, Jorge Sanz, Isabel Blanco, Manuel Manquiña, Jacobo Rey, Atilano Franco.
Release
31.10.2012
Release NL
23.04.2015
Release DVD
15.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Fernando Cortizo | Cast (stemmen): Carlos Blanco (Ramón), Xosé Manuel Olveira Pico (Don Cesáreo), Paul Naschy (Arcipreste), Jorge Sanz (Pablo), Celso Bugallo (Celso), Geraldine Chaplin (Dorinda), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2012

Bij stopmotionanimatie wordt vaak snel aan een jeugdig publiek gedacht, maar het tijdrovende ambacht is ook heel geschikt voor een volwassen verhaal. Niet voor niets werden speciale effecten, zoals die bij de films van Ray Harryhausen, in het verleden door middel van de animatietechniek tot stand gebracht. De poppen voor de Spaanse animatiefilm voor volwassenen, O Apóstolo (De Apostel), werden gemaakt door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de figuurtjes van Nijntje en het onlangs verschenen Noorse Solan & Ludvig. Een Nederlands bedrijf welteverstaan met de naam Pedri Animation. Naast elkaar bezien maken deze drie titels duidelijk dat er vele vormen en vooral vele doelgroepen voor stopmotion zijn.

O Apóstolo is gebaseerd op de eeuwenoude legende van de ‘Santa Compaña’ uit de streek Galicië in het noordwesten van het Iberisch schiereiland. De Spaanse autonome regio heeft als bekend bedevaartsoord Santiago de Compostela. Het (katholieke) geloof neemt dan ook een prominente plaats in in dit grimmige sprookje over hoop, wanhoop en vervloeking. In de openingsscène ontsnappen twee criminelen uit een zwaarbewaakte Spaanse gevangenis. Ze splitsen zich op en het verhaal concentreert zich vervolgens op één van hen: schatzoeker Ramón. Op zoek naar een verborgen schat komt de crimineel terecht in het dorpje waar hij wezen moet. Maar hij moet voorzichtig zijn met het onthullen van zijn identiteit en intenties en besluit zich te vermommen als pelgrim. In het stadje, waarin de duisternis lijkt te overheersen, houden zich merkwaardige figuren op. De Heer kent nu eenmaal vreemde kostgangers.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

O Apóstolo

acties