Félix et Meira

6,6 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
105 Min Canada

Meira is een jonge chassidische joodse vrouw en moeder die in de wijk Montreal Mile End woont. Ze is ontevreden met haar huwelijk en haar leven en tegen haar geloof in luistert ze naar soul muziek en slikt ze de pil. De seculiere Franstalige Felix is een rare eenling die dichtbij woont en treurt om de recente dood van zijn vervreemde vader. Felix raakt geïntrigeerd door Meira en hoopt dat haar religieuze toewijding inzicht kan geven in zijn verlies. Hoewel ze hem in eerste instantie afwijst beginnen ze elkaar later in het geheim te ontmoeten en ontstaat er een wederzijdse genegenheid.

Regie
Maxime Giroux
Cast
Benoît Girard, Martin Dubreuil, Hadas Yaron, Luzer Twersky, Anne-Élisabeth Bossé, Melissa Weisz, Michelle Gold, Josh Doguin.
Release
04.09.2014
Release NL
24.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Maxime Giroux | Cast: Martin Dubreuil (Félix), Hadas Yaron (Meira), Luzer Twersky (Shulem), Anne-Élisabeth Bossé (Caroline), Benoît Girard (Théodore), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2014

De Canadese regisseur Maxime Giroux verhuisde in 2008 naar Mile End, een multi-etnische wijk in Montreal. Sindsdien is hij geïnteresseerd in het chassidisch jodendom, een ultraorthodoxe stroming binnen het joodse geloof. Geen wonder dat toen de kans zich aandiende, hij een film maakte waarin de invloed van het geloof op een relatie centraal staat. Dat leverde een bedachtzaam portret op van een ontluikende liefde: Félix & Meira.

De film opent met een bezoek van Félix aan zijn vader. Voor het eerst in jaren zien ze elkaar weer, maar het is waarschijnlijk ook de laatste keer, want Félix’ vader ligt op zijn sterfbed. Het afscheid vormt voor de eenling Félix, die een beetje het zwarte schaap binnen de familie is, aanleiding om bij een bakker een ogenschijnlijk net zo eenzame vrouw aan te spreken. Die vrouw is Meira, onlangs moeder geworden en lid van de ultraorthodoxe joodse gemeenschap in Montreal.

videotrailers & clips