Charlie's Country

Charlie's Country (2013)

Another invasion... and Charlie doesn't like it.

7,3 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Australië
108 Min Australië

Blackfella Charlie is niet gelukkig. Door toedoen van de overheid wordt het leven nu nog moeilijker in de geïsoleerde gemeenschap waar de wetten van de blanken nog strikter gehandhaafd worden. Charlie besluit om de weg te gaan en te gaan leven op de traditionele manier, maar deze beslissing leidt tot een reeks van gebeurtenissen die ervoor zorgen dat hij bij zijn terugkeer naar zijn gemeenschap, wijzer en een beetje meer redelijk is.

Regie
Rolf de Heer
Cast
John Brumpton, David Gulpilil, Richard Birrinbirrin, Peter Djigirr, Bobby Bunungurr, Johnny Buniyira, Luke Ford, Craig Behenna, Wayne Anthoney, Dellax Barra, Eric Cartright, John Clark, Michael Dawa, Jimmy Djamanba, Paul Blackwell.
Release
12.10.2013
Release NL
28.05.2015
Release DVD
08.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Rolf de Heer | Cast: David Gulpilil (Charlie), Peter Djigirr (black Pete) Luke Ford (Luke), Jennifer Budupuduk Gaykamangu (Faith), Peter Minygululu (old Lulu) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2013

Filmmaker Rolf de Heer werd geboren in Heemskerk, maar emigreerde op zijn achtste naar Australië. Daar maakte hij verschillende films waarin hij het perspectief van de oorspronkelijke inwoners van het land, de Aboriginals, centraal stelde. En met succes. Zijn films Bad Boy Bubby, The Tracker en Ten Canoes wonnen diverse prijzen op filmfestivals over de hele wereld. Voor die laatste twee werkte hij samen met goede vriend en Aboriginal David Gulpilil. Voor Charlie’s Country sloegen zij opnieuw de handen ineen.

Gulpilil speelt Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam die in het noorden van Australië leeft. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar met zijn hele familie in één huis wonen vindt hij veel te druk. Daarom woont hij op zichzelf in zijn ‘humpy’, een hutje van roestige golfplaten, net groot genoeg voor zichzelf. Door Charlies ogen toont De Heer op passend ongedwongen wijze het reilen en zeilen in de gemeenschap. Charlie is een allemansvriend onder zijn eigen mensen, maar ook met de zo nu en dan doorreizende blanken maakt hij mooie dealtjes in ruil voor alcohol en wiet. Zelfs met de dienstdoende politie kan hij best een grap maken.

videotrailers & clips