Code M (2015)

De elfjarige Isabel en haar vrienden zoeken naar het zwaard van de legendarisch musketier d’Artagnan. De vorige twee projecten van Dennis Bots kwamen beter uit de verf.
play

5,9 details

 • 98 Min
 • Familiefilm
 • Nederland
98 Min Nederland

In Code M ontdekt het meisje Isabel in haar opa's auto een eeuwenoude brief. Deze lijkt te leiden naar het zwaard van D’Artagnan, de beroemde musketier van een vorig Koning uit Frankrijk. Om de schulden van opa Ber af te betalen wil de moeder van Isabel zijn huis en spullen verkopen aan de hebberige kunsthandelaar Sjef. Isabel besluit actie te ondernemen en gaat samen met haar neefje Rik en nieuwe vriend Jules opzoek naar het musketierszwaard.

Regie
Dennis Bots
Cast
Derek de Lint, Raymond Thiry, Peter Paul Muller, Robert de Hoog, Nina Wyss, Christopher Parren, Lotje van Lunteren, Hannah Van Lunteren, Beau Schneider, Joes Brauers, Dimme Treurniet, Leon Voorberg, Senna Borsato, Hubert Damen, Remco Coppejans.
Release
24.06.2015
Release NL
24.06.2015
Release DVD
03.11.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Bots | Cast: Nina Wyss (Isabel), Senna Borsato (Rik), Joes Brauers (Jules), Derek de Lint (Opa Ber), Hannah van Lunteren (Louise), Peter Paul Muller (Remco), Raymond Thiry (d’Artagnan), Lotje van Lunteren (Jacqueline), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

De in het Zambia geboren, maar in Gemert opgegroeide Dennis Bots begon als regisseur bij kinderseries als Zoop en Het Huis Anubis. Je kunt dus gerust stellen dat Bots precies weet wat zijn jeugdige doelgroep wil zien. Na twee verfilmingen van de Anubis-verhalen sloeg Bots een serieuzer pad in met het aangrijpende leukemiedrama Achtste-Groepers Huilen Niet. Zijn belofte als veelbelovend regisseur werd definitief ingelost met zijn tweede Jacques Vriens-verfilming Oorlogsgeheimen. Met het eveneens door Karen Holst Pellekaan geschreven Code M keert de Brabander terug naar zijn roots als verfilmer van spannende kinderavonturen. Helaas weet Bots de kwaliteit van zijn vorige twee films niet vast te houden. De zoektocht naar het zwaard van de legendarische musketier d’Artagnan is voorspelbaar en op momenten zelfs kinderachtig, ongeloofwaardig en langdradig.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Code M Nieuwsberichten

 • Teaser trailer voor 'Code M'

  Teaser trailer voor 'Code M'

  Bram de Groot,

  De nieuwe film van Dennis Bots, bekend van Oorlogsgeheimen en Achtste Groepers Huilen Niet.

  mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Code M

acties