Code M (2015)

De elfjarige Isabel en haar vrienden zoeken naar het zwaard van de legendarisch musketier d’Artagnan. De vorige twee projecten van Dennis Bots kwamen beter uit de verf.
play

5,9 details

  • 98 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
98 Min Nederland

In Code M ontdekt het meisje Isabel in haar opa's auto een eeuwenoude brief. Deze lijkt te leiden naar het zwaard van D’Artagnan, de beroemde musketier van een vorig Koning uit Frankrijk. Om de schulden van opa Ber af te betalen wil de moeder van Isabel zijn huis en spullen verkopen aan de hebberige kunsthandelaar Sjef. Isabel besluit actie te ondernemen en gaat samen met haar neefje Rik en nieuwe vriend Jules opzoek naar het musketierszwaard.

Regie
Dennis Bots
Cast
Raymond Thiry, Derek de Lint, Peter Paul Muller, Robert de Hoog, Nina Wyss, Christopher Parren, Hannah Van Lunteren, Joes Brauers, Lotje van Lunteren, Dimme Treurniet, Beau Schneider, Leon Voorberg, Senna Borsato, Hubert Damen, Remco Coppejans.
Release
24.06.2015
Release NL
24.06.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Bots | Cast: Nina Wyss (Isabel), Senna Borsato (Rik), Joes Brauers (Jules), Derek de Lint (Opa Ber), Hannah van Lunteren (Louise), Peter Paul Muller (Remco), Raymond Thiry (d’Artagnan), Lotje van Lunteren (Jacqueline), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

De in het Zambia geboren, maar in Gemert opgegroeide Dennis Bots begon als regisseur bij kinderseries als Zoop en Het Huis Anubis. Je kunt dus gerust stellen dat Bots precies weet wat zijn jeugdige doelgroep wil zien. Na twee verfilmingen van de Anubis-verhalen sloeg Bots een serieuzer pad in met het aangrijpende leukemiedrama Achtste-Groepers Huilen Niet. Zijn belofte als veelbelovend regisseur werd definitief ingelost met zijn tweede Jacques Vriens-verfilming Oorlogsgeheimen. Met het eveneens door Karen Holst Pellekaan geschreven Code M keert de Brabander terug naar zijn roots als verfilmer van spannende kinderavonturen. Helaas weet Bots de kwaliteit van zijn vorige twee films niet vast te houden. De zoektocht naar het zwaard van de legendarische musketier d’Artagnan is voorspelbaar en op momenten zelfs kinderachtig, ongeloofwaardig en langdradig.

De elfjarige Isabel komt na jaren weer in contact met haar grootvader, nadat deze na een auto-ongeluk in de kreukels en in het ziekenhuis belandt. Isabels broertje heeft door gekibbel in de familie zijn opa zelfs nog nooit ontmoet. Al zo lang Isabel zich kan herinneren is haar opa Ber, die woont in het zuiden des lands, op zoek naar het zwaard van de beroemde musketier d’Artagnan. Het zwaard is eeuwen geleden door d’Artagnan aan een voorouder van Isabel beloofd. Haar grootvader heeft een code gevonden die naar de geheime plek van het wapen moet leiden. Samen met haar neefje Rik (gespeeld door een Borsato-telg) en de bekakte adellijke schermer Jules gaat Isabel op onderzoek uit. Er zijn echter meer kapers op de kust en ook Isabels moeder en tante zouden met hun bemoei- en regelzucht wel eens onbewust roet in het eten kunnen gooien.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Code M Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Code M

acties