The Face of an Angel

The Face of an Angel (2014)

Forget the truth, find the story

Michael Winterbottoms fictieve interpretatie van de Amanda Knox-zaak is gemaakt met goede bedoelingen, maar wordt gehinderd door een wankele uitvoering.
play

4,5 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
  • Spanje
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigd Koninkrijk

Een journalist en een documentairemaker zitten allebei achter het verhaal van een moord en de hoofdverdachte van die moord aan.

Regie
Michael Winterbottom
Cast
Sara Stewart, Daniel Brühl, Peter Sullivan, John Hopkins, Kate Beckinsale, Lucy Cohu, Rosie Fellner, Alistair Petrie, Valerio Mastandrea, Corrado Invernizzi, Ava Acres, Nathan Stewart-Jarrett, Cara Delevingne, Genevieve Gaunt, Sai Bennett, Andrea Tidona, Edoardo Gabbriellini, Ranieri Menicori, Roberta Cartocci.
Release
06.09.2014
Release NL
09.07.2015
Release DVD
13.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom | Cast: Daniel Brühl (Thomas Lang), Kate Beckinsale (Simone Ford), Cara Delevingne (Melanie), Valerio Mastandrea (Edoardo), Genevieve Gaunt (Jessica Fuller), Sai Bennett (Elizabeth Pryce) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2014

In 2007 schrok de rustieke Italiaanse studentenstad Perugia op van de brute moord op Meredith Kercher. In de nacht van 1 november werd de Britse uitwisselingsstudente met meerdere messteken om het leven gebracht. Hoofdverdachten in de zaak waren haar Amerikaanse huisgenote Amanda Knox en dier Italiaanse partner. Wat volgde was een slepende rechtszaak die uitmondde in een intens mediacircus, waarin Knox constant in de aandacht stond van de internationale pers. Was het naïeve meisje dat voor het gerechtshof verscheen simpelweg een onschuldige zondebok wier leven plotseling in een grote nachtmerrie was veranderd? Of schuilde er achter die blauwe ogen al die tijd een ijskoude moordenares die het publiek perfect wist te bespelen? Bij uitstek voer waar liefhebbers van ‘true crime’ van zullen smullen, maar het zijn nou juist niet de vragen die Michael Winterbottom met zijn interpretatie van het verhaal hoopt te beantwoorden.

De obsessieve fascinatie met de verdachte in de zaak zorgt er namelijk voor dat het slachtoffer nog weleens vergeten wordt, zo wil de Britse regisseur van onder andere The Trip, A Mighty Heart en 24 Hour Party People ons duidelijk maken. De boodschap zet misschien wel aan het denken, maar blijkt in de praktijk echter niet zo eenvoudig van de grond te krijgen. Dat geldt ook voor de Duitse documentairemaker Thomas die de studiobonzen maar moeilijk krijgt uitgelegd dat het niet de bedoeling is om van zijn film een whodunit te maken. Ondertussen bivakkeert de regisseur in Siena tussen de internationale pers – een losbandige groep van gedreven vrijbuiters – in de hoop om via de lokale bevolking inspiratie op te doen voor zijn script.

videotrailers & clips