Op maat gemaakte publieksfilm die een vermogend gezin slim uitspeelt tegen hun onaangepaste schoonfamilie uit een Rotterdamse volksbuurt.
play

5,3 details

  • 84 Min
  • Komedie
  • Nederland
84 Min Nederland

Familieweekend draait om de rijke weduwnaar Pieter Severijn (Derek) die zijn kinderen uitnodigt voor een familieweekend met de aankondiging dat hij belangrijk nieuws heeft. Roderick (Dirk), Fleur (Jelka) en Benjamin (Tim) hebben al snel de conclusie getrokken dat hun vader eindelijk het familiefortuin gaat verdelen. Vol verwachting vertrekken ze naar het landgoed, maar eenmaal aangekomen wacht hen een vervelende verrassing. In plaats van nieuws over de verdeling van de erfenis worden de kinderen geconfronteerd met Bonnie (Jennifer), de mooie, ordinaire en bovenal dertig jaar jongere geliefde van Pieter. Het grote nieuws... Pieter en Bonnie gaan trouwen. Wanneer de ergste schok voorbij is, zetten de kinderen alles op alles om het huwelijk te voorkomen. Maar hoe hoger de strijd oplaait, hoe meer de vraag zich opdringt wat er belangrijker is in het leven: geld of toch familie ...?

Regie
Pieter van Rijn
Cast
Jennifer Hoffman, Derek de Lint, Cees Geel, Jelka van Houten, Loes Luca, Beppie Melissen, Michiel Romeyn, Tibor Lukács, Cynthia Abma, Dirk Zeelenberg, Sanne Langelaar, Tim Haars, Mark Rietman, Wesley van Gaalen, Peer Mascini, Bert Hana, Zimra Geurts, Martijn Koning, Kleine Viezerik.
Release NL
18.02.2016
Release DVD
05.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter van Rijn | Cast: Derek de Lint (Pieter Severijn), Jennifer Hoffman (Bonnie), Dirk Zeelenberg (Roderick), Jelka van Houten (Fleur), Tim Haars (Benjamin), Sanne Langelaar (Frederique), Tibor Lukács (Boy), Wesley van Gaalen (Stampertje), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2016

"Familieweekend? Dat is toch iets met vakantiehuisjes en gourmetten?" luidt de reactie die kunstschilder Benjamin krijgt als hij zijn plannen voor verderop in de week kenbaar maakt. De associatie met dit typisch Hollandse gebruik zal Familieweekend geen windeieren leggen. Dat de titel doet denken aan feelgoodhit Alles Is Familie – en daarmee Alles Is Liefde – is natuurlijk eveneens voordelig. Ook deze ensemblefilm heeft een cast vol bekende gezichten, maar moet daarentegen weinig hebben van de malheur die het (familie)leven ook kent. Met een gezinshereniging als in het droefgeestige Familie van Willem van de Sande Bakhuyzen uit 2001 heeft het nog minder van doen. Familieweekend is een volbloed komedie die volgens de beproefde formule van de publieksfilm is gemaakt. Voor de regie tekende Pieter van Rijn (Pluk van de Petteflet, ’t Schaep met de Vijf Pooten, Flikken Maastricht) en tussen die grote namen bevinden zich onder meer Derek de Lint, Jennifer Hoffman, Jelka van Houten en Dirk Zeelenberg.

De film draait om Pieter Severijn, een charmante, rijke weduwnaar die zijn drie volwassen kinderen uitnodigt voor een familieweekend op het landgoed. Zijn recente hartaanval heeft hem de ogen geopend en hij wil een nieuwe, positieve koers varen. Hij heeft dan ook iets belangrijks te bespreken. Zijn twee zonen Roderick en Benjamin en zijn dochter Fleur denken wel te weten wat: de erfenis. Die zou hen stuk voor stuk goed van pas komen. Wat een schrik als blijkt dat de noviteit komt in de vorm van vaders nieuwe vriendin, de mooie, hoogst ordinaire en vooral dertig jaar jongere Bonnie. En erger nog: dit weekend wordt er getrouwd. Maar niet als het aan het drietal ligt, want die hoogblonde 'gold digger' kan op niets anders uit zijn dan op het familiefortuin.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.