The Boss

The Boss (2016)

Watch your assets

Melissa Carthy is een keiharde zakenvrouw die aan lager wal raakt. Ze vecht zich terug, wat gepaard gaat met een rommelig verhaaltje en een aantal zeer komische intermezzo’s.
play

4,9 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Een titaan van de industrie wordt naar de gevangenis gestuurd, als ze gepakt wordt tijdens een verboden ruil. Als ze weer vrij komt, probeert ze zichzelf een nieuwe naam te geven als Amerika's liefje. Maar niet iedereen kan haar zomaar vergeven.

Alt titel
Michelle Darnelle
Regie
Ben Falcone
Cast
Margo Martindale, Robert Pralgo, Kathy Bates, Tyler Labine, Melissa McCarthy, Peter Dinklage, Kristen Schaal, Kristen Bell, Ella Anderson, Annie Mumolo, Timothy Simons, Janell Islas, Cecily Strong, Parker Young, Isabella Amara, Sharon Conley, Mitch Silpa, Jwaundace Candece, Ben Falcone, Mary Sohn, Eva Peterson, Aleandra Newcomb, Presley Coley.
Release
08.04.2016
Release NL
21.04.2016
Release DVD
24.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Falcone | Cast: Melissa McCarthy (Michelle Darell), Kristen Bell (Claire), Peter Dinklage (Renault), Ella Anderson (Rachel), Tyler Labine (Mike), Kathy Bates (Ida Marquette), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2016

Melissa McCarthy heeft de lach aan haar kont hangen. De komische actrice mag dan niet altijd in de meest opzienbarende komedies optreden, ze weet haar rollen vrijwel altijd naar zich toe te trekken en met haar geweldige gevoel voor timing het niveau een paar tandjes op te krikken. McCarthy heeft haar succes echt niet aan haar rubensfiguur te danken, al is ze niet bang om er de spot mee te drijven. Vrouwen kunnen zich met de actrice vereenzelvigen en mannen vinden haar charmant en benaderbaar. Misschien wel de beste komedie op het cv van McCarthy was het spionagevehikel Spy dat vorig jaar verscheen. Moeilijk te evenaren en dat lukt McCarthy dan ook zeker niet met het wankelende The Boss waarin ze de zelfverzekerde zakenvrouw uithangt. Maar wederom is het Melissa McCarthy die de film maakt en ontstijgt.

Michelle Darnell heeft geen gemakkelijk leven gehad, maar dat heeft haar juist bikkelhard gemaakt. Ze is opgegroeid in een weeshuis, maar geen enkel pleeggezin wilde de grofgebekte zelfverzekerde jongedame hebben. Dus werd Michelle keer op keer weer na een proefperiode bij de nonnen gedropt. Als volwassen vrouw heeft dit haar weinig gedeerd. Michelle is uitgegroeid tot een succesvol zakenvrouw met kortpittig kapsel. Ze heeft bestsellers op haar naam staan en vult hele voetbalstadia met haar optreden waarin ze het podium deelt met dansers, rappers en confettikanonnen. Dan keert het tij. Voormalig zakenpartner en huidig aartsvijand Renault (een dwerg die gewoon Ron heet en uit Jersey komt) weet haar zwart te maken wegens handel met voorkennis en Michelle draait de bak in. Als ze na maanden het gevang verlaat zweert Michelle wraak. Ze mag dan alles en iedereen kwijt zijn; ze is een vechtertje dat vastbesloten is zich weer naar de top als het lievelingetje van Amerika op te werken. Desnoods door met een groep brutale meisjesscouts brownies te verkopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Boss Nieuwsberichten