Dumbo

Dumbo (2019)

In 2019, a beloved tale will take you to new heights.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dumbo is een live-action verfilming van de gelijknamige animatie film uit 1941. De film is geregisseerd door Tim Burton, de regisseur van Beetlejuice, Batman en Edward Scissorhands.

In de film keert de voormalige circus ster Holt Farrier (Colin Farrell) na zijn tijd in diens voor het leger tijdens de Eerste Wereldoorlog terug bij het circus. Door zijn tijd in dienst is hij volledig verandert en kan hij zijn oude circusact niet meer doen. Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) regelt voor Holt een baantje als de olifanten verzorger wat hij samen met zijn twee kinderen kan doen. Wanneer een olifant bevalt van een baby olifant met erg grote oren kan het circus deze baby olifant niet laten optreden, omdat hij door het publiek niet serieus genomen wordt.
Als Holt zijn kinderen ontdekken dat baby olifant Dumbo met zijn grote oren kan vliegen, heeft Max weer hoop dat hij geld weet te maken met zijn circus. Het circus weet dankzij Dumbo weer vele bezoekers te trekken en kan zo financieel weer rondkomen. Door dit positieve nieuws wil ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) zaken doen met het circus om van Dumbo een echte ster te maken. Zo weet hij een deal te maken met Max, Holt en zijn gezin, maar of Vandevere een eerlijk zakenman is blijft de vraag.

Met deze film heeft Tim Burton een vermakelijke familie fantasie versie gemaakt van de klassieke Dumbo animatie film. Als je de film niet te serieus neemt, kun je er het meest van genieten. Vergeleken met de animatie film hebben ze de film ook wat aangepast, waardoor de film ook niet altijd als bekend overkomt. Door wat van deze aanpassingen gaat de film wel wat te lang door dankzij wat onnodige extra verhaallijnen waar de film mee gevuld wordt.
De meeste vermakelijke scenes zijn de scenes waar je als kijker het circus optreden krijgt te zien. Deze scenes komen over alsof je echt naar een circus optreden zit te kijken. De film werkt verder ook het beste wanneer de scenes ook echt om Dumbo gaan, want de meeste van de menselijke personages komen verder niet zo sterk of bijzonder over.
Gelukkig zijn de effecten van Dumbo ook goed gedaan in de film en zijn stukken beter dan het er in de trailers uitziet. Zo komt Dumbo ondanks de grote oren toch realistisch over als een echte schattige olifant, waar je ook goed zijn emoties bij kunt terug zien. Op Dumbo en wat andere olifanten na kun je wel terugzien dat sommige van de andere dieren met CGI in de film zijn geplaatst.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de volwassen cast van de film. Danny DeVito en Colin Farrell komen goed over als circusmensen, die ondanks de mindere tijden toch positief proberen te blijven. Samen met de rest van de circusmedewerkers en de dieren vormen ze een groep van buitenbeentjes, die toch samen voorkomen als een echte familie. Zo speelt de film in op het bericht dat iedereen eigenlijk wel zijn eigen talenten heeft. Michael Keaton komt verder ook goed over als een duistere zakenman, die toch meer om geld lijkt te geven dan om de rest van het circus. Bij sommige scenes kunnen de acteurs wel wat onrealistisch overdreven overkomen, maar dit doen ze op een manier hoe acteurs wel eens vaker overkomen in een Tim Burton film. Deze film is voor Nico Parker en Finley Hobbins hun eerste grote film waarin ze acteren en helaas valt dit wel terug te zien aan hun acteerwerk in de film, want ze leveren wat stijf acteerwerk en komen soms ook nog wat te onzeker over.