Dumbo

Dumbo (2019)

In 2019, a beloved tale will take you to new heights.

Het op papier veelbelovende Dumbo is in de lezing van Tim Burton zeker geen teleurstelling, maar ook geen juweel.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Familiefilm
  • Animatie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) voormalig ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) in om voor een nieuwgeboren olifantje te zorgen. De grote oren maken van het olifantje een lastig punt in een circus dat toch al worstelt om rond te komen. Maar als blijkt dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een grote comeback. En dat overtuigt ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ervan het circus in te huren voor zijn grote entertainmentonderneming Dreamland. Terwijl Dumbo leert vliegen naast circusartiest Colette Marchant (Eva Green), ontdekt Holt dat er meer aan de hand is en dat Dreamland behoorlijk duistere geheimen herbergt.

Regie
Tim Burton
Cast
Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green, Colin Farrell, Roshan Seth, Deobia Oparei, Douglas Reith, Sharon Rooney, Scott Haney, Nico Parker, Finley Hobbins, Alan Arkin, Joseph Gatt, Angela Ashton, Phil Zimmerman, Andres Austin Bennett, Tim Ingall, Greg Canestrari, Sandy Martin, Jo Osmond, Kamil Lemieszewski, Jessie Vinning, Michael Buffer, Lucy DeVito, Lars Eidinger, Bern Collaco, Sarah Bennani, Edd Osmond, Suan-Li Ong.
Release
27.03.2019
Release NL
27.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Burton | Cast: Colin Farrell (Holt Farrier), Danny DeVito (Max Medici), Michael Keaton (V.A. Vandevere), Eva Green (Colette Marchant), Alan Arkin (J. Griffin Remington), Nico Parker (Milly Farrier), Finley Hobbins (Joe Farrier), e.a.| Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2019

Disney is in rap tempo bezig om zijn catalogus aan animatiefilms om te zetten naar live action-versies. Alleen al dit jaar worden vier animatieklassiekers hertaald. Bij het zien van sommige beelden, die haast shot voor shot hetzelfde zijn gebleven, vraag je je soms af wat een live action-verfilming toevoegt. Eerste in de rij dit jaar is het verhaal over het vliegende olifantje Dumbo. Een remake is het zeker niet.

Wat de twee films met elkaar gemeen hebben is dat ze op hetzelfde kinderboek zijn gebaseerd. Regisseur van dienst is Tim Burton en dat biedt veel hoop op visuele hoogstandjes en een sympathieke verhaaluitwerking met prettige rafelrandjes. De filmmaker is in staat om een geheel eigen smoel aan zijn films te geven en voor zijn Dumbo geldt zeker dat het een meer duistere en cynische kijk op de circuswereld en de bezitters van het grote geld is, de adorabele titelfiguur ten spijt.

alle artikelen (17)

Dumbo Nieuwsberichten