Blu-ray review 'Dumbo' - Waarom geen topper als 'The Lion King' en 'Aladdin'?

Blu-ray review 'Dumbo' - Waarom geen topper als 'The Lion King' en 'Aladdin'?

De eerste van de vier grote Disney sprookjesfilms in 2019.

Bekijk de afbeeldingRegie: Tim Burton | Cast: Colin Farrell (Holt Farrier), Danny DeVito (Max Medici), Michael Keaton (V.A. Vandevere), Eva Green (Colette Marchant), Alan Arkin (J. Griffin Remington), Nico Parker (Milly Farrier), Finley Hobbins (Joe Farrier), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Bioscooprelease: 27.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

2019 is een zeer succesvol filmjaar voor Walt Disney. Alle (aangekochte) merken weten grote successen af te leveren en ook de eigen live action-studio Walt Disney Pictures heeft twee miljardenfilms.

Toch startte het jaar misschien ook wat teleurstellend, want na Marvels Captain Marvel wist Disney's eigen Dumbo niet echt te overtuigen. Het live action-sprookje van de hand van Tim Burton werd wisselend ontvangen en ook het publiek liep niet massaal warm. De reden? Geen bekende jaren 90-titel? Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave.

In het $170 miljoen kostende Dumbo, goed voor ruim $353 miljoen wereldwijd, huurt circuseigenaar Max Medici de voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe in om voor een nieuwgeboren olifantje te zorgen. De grote oren maken van het olifantje een lastig punt in een circus dat toch al worstelt om rond te komen. Maar als blijkt dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een grote comeback. De grote entertainmentonderneming Dreamland heeft vervolgens grote plannen met de speciale olifant.

Bekijk de afbeelding
Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533373 | Met dank aan: Walt Disney Home Video

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Dumbo zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de filmposter met Dumbo in het midden. De achterkant hint naar een reeks leuke extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Disney stelt doorgaans niet teleur met de Blu-ray uitgaven en ook nu zit het weer snor. De kleuren zien er weer fantastisch uit, ook al is duidelijk dat er flink wat kleuren zijn nabewerkt voor de tijdgeest en andere creatieve keuzes. Het beeld is bijna beeldvullend en dat is voor de thuisbioscoop altijd fijn. De visuele effecten en aankleding zijn erg netjes, maar doen soms wel iets (te) kitscherig aan. Uiteraard komt dit door de hand van de crea Tim Burton. Hier moet je wel van houden. Desondanks visueel sterk!

De geluidstrack is DTS-HD MA 7.1 en deze mag gerucht even harder aan gezet worden. Er zijn leuke effecten en er is veel muziek, met Danny Elfman (Big Fish, Justice League) als hoofdleverancier.

Bonusmateriaal

Er staan onder meer drie kortere featurettes op de schijf. Te starten met Circus Spectaculars waarin vooral het circus en de artiesten centraal staan. Ondanks dat de film wisselend werd ontvangen, ziet het geheel er uiteraard visueel zeer verzorgd uit. In het zes minuten durende The Elephant Room wordt er gekeken naar het ontwerp van Dumbo en de wijze waarop opvallend genoeg ook mo-cap werd ingezet.

De derde video Built to Amaze gaat over het visuele aspect: sets, kleding en vele andere dingen die de film er zo doen laten uitzien. Daarnaast zijn er ook een aantal korte verwijderde scènes te zien, een Gag Reel en een video waarin de Easter Eggs met hints naar andere films worden onthuld. Erg leuk natuurlijk!

Heb jij Dumbo gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair