'Batman'-regisseur Tim Burton keihard over AI: "Het neemt je ziel over"

'Batman'-regisseur Tim Burton keihard over AI: "Het neemt je ziel over"

De geliefde filmmaker is absoluut geen fan van alle AI-programma's.

Regisseur Tim Burton heeft al heel wat films gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan klassiekers als Edward Scissorhands, Batman en The Nightmare Before Christmas. Hij zal echter zeker geen gebruik gaan maken van alle AI waar we vandaag de dag over beschikken.

In Hollywood is er op dit moment een grote staking gaande. Enorm veel schrijvers en acteurs zijn de straat op gegaan, omdat ze vinden dat ze niet genoeg betaald krijgen. Ook vrezen ze dat AI langzaam maar zeker hun banen zal overnemen. Burton is er zelf duidelijk ook geen fan van.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de filmmaker zich erover uit. Op Buzzfeed komen vaker afbeeldingen langs van Disney-prinsessen en hoe zij eruit zouden zien in een Burton-film. Deze zijn telkens volledig gemaakt door een AI-programma, maar Burton vindt het helemaal niks.

Zo begint de 65-jarige regisseur: "Ik kan niet goed beschrijven wat voor een gevoel me het geeft. Ik moet altijd denken aan die culturen waar ze zeggen: "Neem geen foto's van mij, want anders raak ik mijn ziel kwijt". Het zuigt echt iets uit je weg..."

Vreselijk
Burton gaat verder: "Het neemt iets uit je ziel weg. Ik vind het echt storend, al helemaal wanneer je er zelf bij betrokken wordt. Het is alsof een robot je mensheid steelt en je ziel kaapt". Het is duidelijk dat hij het niks vindt, maar hij is niet de enige.



Zo zei Wes Anderson nog niet zo heel lang geleden: "Ik zie veel AI-filmpjes voorbij komen die mijn stijl kopiëren. Wanneer iemand mij dit opstuurt verwijder ik het onmiddellijk. Ik wil niet zien dat mensen mij op zo'n manier nadoen..."

NieuwsFilm

meest populair