8,1 details

  • 75 Min
  • Oorlog
  • Historisch
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
75 Min Verenigd Koninkrijk

In april 1945 werd het concentratiekamp Bergen-Belsen bevrijd door Britse troepen. Militairen legden de bevrijding vast op film. Ze filmden de opluchting maar ook de angstaanjagende realiteit van concentratiekampen vol uitgemergelde doden en bijna-doden. Aan de Londense producent Sidney Bernstein en Alfred Hitchcock de belangrijke taak om de vele uren materiaal uit verschillende concentratiekampen tot één geheel te smeden: de documentaire getiteld German Concentration Camps. Voor de Britse overheid was de film een belangrijke troef: hij moest als bewijs dienen voor de systematische gruweldaden van het naziregime. Night Will Fall vertelt het verhaal over de totstandkoming van de film.

Regie
Andre Singer
Cast
Alfred Hitchcock, Helena Bonham Carter, Jasper Britton, Tomy Shacham, Vera Kriegel, Eva Mozes Kor, Sidney Bernstein, Malina Salinger, Ferencz. Benjamin, Mike Lewis, Alexander Voronstov, Anita Lasker-Wallfisch, Branko Lustig, David Dimbleby, John Krish.
Release
07.06.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Night Will Fall

acties