Vervolg op Comment Je Me Suis Disputé… (Ma Vie Sexuelle) van twintig jaar geleden dat zich richt op drie bepalende periodes in het leven van antropoloog en intellectueel Paul.
play

7,2 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Frankrijk
123 Min Frankrijk

Paul Dédalus zal Tadzjikistan verlaten. Hij herinnert zich zijn jeugd in Roubaix, de vlagen van waanzin van zijn moeder, de band die hij had met zijn broer Ivan, een vroom maar gewelddadig kind. Toen hij zestien jaar was, was zijn vader een ontroostbare weduwnaar. Hijzelf reisde naar de Sovjet-Unie waar een clandestiene opdracht hem ertoe leidde dat hij zijn eigen identiteit aanbood aan een jonge Russische man. Hij herinnerde zich verder toen hij negentien was zijn zus Delphine, zijn neef Bob, avonden met Pénélope, Mehdi en Kovalki, de vriend die hem moest verraden. En ook zijn studies in Parijs, zijn ontmoeting met dokter Behanzin en zijn ontluikende roeping voor antropologie. Maar boven dat alles herinnert Paul zich Esther. Zij was het hart van zijn leven, een 'fanatiek hart'.

Regie
Arnaud Desplechin
Cast
Mathieu Amalric, Dinara Drukarova, Olivier Rabourdin, Françoise Lebrun, Lou Roy-Lecollinet, Quentin Dolmaire, Théo Fernandez, Cécile Garcia-Fogel, Pierre Andrau, Kheifets Gregory, Clémence Le Gall, Raphaël Cohen, Elyot Milshtein, Irina Vavilova, Lily Taieb.
Release
20.05.2015
Release NL
06.08.2015
Release DVD
27.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Arnaud Desplechin | Cast: Quentin Dolmaire (Jonge Paul), Mathieu Almaric (Oude Paul), Lou Roy-Lecollinet (Esther), Dinara Drukarova (Irina), Françoise Lebrun (Rose), Clémence Le Gall (Pénélope), Théo Fernandez (Bob), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2015

Soms dekt een titel exact de lading. Wie een beetje heeft zitten opletten bij de Franse les komt een heel end met raden wat de insteek is van het drama Trois Souvenirs de Ma Jeunesse van Arnaud Desplechin. Voor de ondertitel: Nos Arcadies moet je wat dieper graven. Het is een verwijzing naar het Griekse Arcadia, dat met haar romantische en idyllische landschap symbool staat voor een sereen bestaan zonder druk van een gehaast leven en met enkel oog voor elkaar en de liefde. Mooi, dan we hebben ook gelijk de thematiek te pakken van Desplechins coming-of-agedrama, waarin alles draait om de amoureuze beslommeringen en vriendschappen van een groep twintigers en hun studietijd in Parijs. Het is het vervolg op Comment Je Me Suis Disputé… (Ma Vie Sexuelle) uit 1996, waarin hetzelfde personage voorkwam.

In zijn volwassen hoedanigheid kijkt diplomaat Paul Dédalus terug op zijn bewogen jeugd. Hij wordt weliswaar vertolkt door voormalig Bond-schurk Mathieu Almaric, maar op het begin en einde na verschijnt hij teleurstellend weinig in beeld. Paul herinnert zich het schoolreisje naar het Russische Minsk waarin hij zijn identiteit uitleende aan een door hopeloosheid getroffen Joodse vluchteling. Zijn tweede herinnering is die van een negentienjarige waarin hij Esther, de liefde van zijn leven ontmoet en zich omringt met zijn zus, neef en een groep hechte vrienden in Roubaix, waar hun biograaf Desplechin zelf opgroeide. Dan is er zijn studententijd, waarin hij van studeertafel naar feestje ging en zich een toegang tot het academische leven verschafte door als hulpje van een professor uit Benin te fungeren. Hierdoor ontwikkelt Paul een fascinatie met antropologie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trois souvenirs de ma jeunesse

acties