Captain Marvel (2019)

Higher. Further. Faster.

Reviews (3)

Peace

Avatar

Ik ging deze film in met lage verwachten en maar goed ook. De film begint sterk ergens in de ruimte. Verhaal loopt lekker vlot tot het moment dat Captain Marvel gevangen wordt en op aarde geraakt. Vanaf dat moment loopt het plot super traag.

Minpunten
- Na deze film te hebben gezien stoorde een groot ding mij en dat is "Wie is Captain Marvel?". Deze film leert je niks over het personage.
- Brie Larson heeft totaal geen charisma in de rol. Bij het kijken denk ik van:" Brie als het je niet interesseert, ga dan in een andere film acteren en laat de rol over aan iemand die er wel plezier in heeft."
- Te veel CGI op het einde door een groot ruimtegevecht
- De villains gespeeld door twee top acteurs, Jude Law en Annette Bening krijgen niks te doen en zijn daardoor pokke saai.
- Flinter dun plot
- Feministische agenda achter deze film
- geforceerd voorkomen van de tesseract en dat Captain Marvel The Avenger wordt genoemd
- Goose de kat is gewoon nutteloos en verpest heel de geschiedenis van Nick Fury

Pluspunten
- Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn

Conclusie
Deze film zou ik enkel aanraden als je problemen hebt om in slaap te vallen.

hQuinn

Avatar

Eerlijk gezegd liet ik Captain Marvel op de plank liggen na diens lauwe ontvangst. Velen beoordelen het project als een geforceerd nummer dat nergens tot leven komt en wars is van enige chemie.

Mede door een lege agenda nam ik afgelopen week zonder verwachtingen plaats in een vrij lege cinema. Na afloop begreep ik niets van alle negatieve kritiek. Voor mij was dit een rasechte Marvel-film met alle punten vetgedrukt boven de i's. In tegenstelling tot Endgame die ik soms saai, twijfelachtig, te makkelijk of juist te vergezocht vond, lukte het CM moeiteloos om mijn aandacht de hele rit vast te houden.

Captain Marvel huisvest een uitstekende cast - extra credits voor de kat, die is geweldig - en een sterk, prima script dat staat als een huis. Daarmee vergeleken is Endgame eerder een wankel bouwwerk op fragiele pilaren dat mythes omver blaast en verwachtingen (net) niet inlost.

Ik had de twee eigenlijk andersom moeten zien, maar ergens ben ik blij eigenwijs geweest te zijn. Daarbij is de invulling van CM in EG te verwaarlozen - die paar scènes doen haar ook geen recht aan; ze is zo veel beter in haar eigen prent. Ik ben zeer positief verrast en heb van het begin tot het einde genoten.

Niks verplicht tussendoortje. Gewoon een van de beste Marvels. Dikke voldoende!

Mr.Movies

Avatar

Captain Marvel is een nieuwe superhelden film in de Marvel filmserie. De film is geregisseerd en deels geschreven door Anna Boden en Ryan Fleck, die samen ook Sugar en It´s Kind of a Funny Story hebben geregisseerd.

In de film speelt zich af in de jaren 90 waar er een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de Kree en de Skrulls aan de gang is. Carol Danvers (Brie Larson) staat aan de kant van de Kree. Hier is ze getraind tot de soldaat die ze nu is, maar weet verder niks van haar verleden.
Wanneer Carol in de strijd op de aarde neerstort, komt ze in contact met de jonge Nick Fury (Samuel L. Jackson). Carol moet Fury zien te overtuigen van wat er gaande is in het universum buiten de problemen op aarde. Daarna moeten ze samen opzoek naar antwoorden gaan naar informatie die de galactische oorlog zou kunnen beëindigen. De vorm veranderende Skrulls zijn ook op de aarde geland. Hierdoor weten Carol en Fury niet wie ze kunnen vertrouwen tijdens hun zoektocht naar antwoorden.

Dit is de 21e film in de Marvel filmserie, maar pas de eerste film waar de hoofdrol wordt gespeeld door een vrouwelijke superheld. Door het mindere script komt de eerste vrouwelijke superhelden film van Marvel wel wat minder goed naar voren.
Het personage weet zelf weinig van haar achtergrond en zo mis je als kijker deze informatie ook. Je krijgt alleen wat achtergrond informatie in snelle flashbacks, maar deze komen niet echt duidelijk naar voren in de film.
Captain Marvel is ook een van de krachtigste helden in de Marvel filmserie. Hierdoor is er nooit een echte dreiging voor Captain Marvel en zo ook niet echt spanning voor de kijkers. Captain Marvel komt grotendeels ook emotieloos over in de film, waardoor je als kijker ook niet echt een connectie met het personage krijgt.

Doordat de film zich voor de meeste andere Marvel films afspeelt, maken ze ook fouten, waardoor de chronologische volgorde niet meer helemaal klopt en ze zo eigenlijk de tijdlijn van de Marvel films overhoop halen. Je krijgt ook onnodige informatie de betekenis van bepaalde dingen, waardoor deze dingen eigenlijk een zwakkere betekenis krijgen in de andere Marvel films.

De effecten in de film zien er wel goed uit. De ruimte gevechten komen realistisch over, maar helaas zijn vele actie scenes wel wat onduidelijk gefilmd, waardoor je niet altijd goed meekrijgt wie nou tegen wie vecht. De beste effecten in de film zijn de digitale verjong effecten die ze hebben gebruikt bij personages zoals die van Samuel L Jackson. Als je eenmaal gewend bent aan zijn verschijning in de film lijkt het wel of je naar een van zijn oudere films zit te kijken. De Make-up effecten zijn ook mooi gedaan en helpen goed met het realistisch overbrengen van de aliens in de film.

Brie Larson heeft negen maanden getraind voor de rol en geleerd over het leven van piloten van de luchtmacht om zo beter over te komen als Captain Marvel. Het is dan jammer dat ze verder emotieloos overkomt in de film. De komedie werkt verder ook niet echt bij haar, omdat ze niet echt een komische actrice is. Zo komt ze vergeleken andere acteurs en actrice uit andere Marvel films wel wat serieuzer en soms ook wel wat stijfjes over.
Gelukkig weet Samuel L. Jackson wel voor vele komische momenten te zorgen in de film. Dit weet hij vaak samen te doen met de kat in de film.