Captain Marvel (2019)

Higher. Further. Faster.

De eenentwintigste MCU-film draait eindelijk om een vrouwelijke superheld. Werd verdorie eens tijd.
play

6,6 details

  • 128 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
128 Min Verenigde Staten

Carol Danvers wordt een van de machtigste helden van het universum als de Aarde gevangen raakt in de strijd tussen twee rassen van buitenaardse wezens.

Regie
Anna Boden
Ryan Fleck
Cast
Samuel L. Jackson, Brie Larson, Jude Law, Annette Bening, Lashana Lynch, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Gemma Chan, Clark Gregg, Mckenna Grace, Robert Kazinsky, Colin Ford, Pete Ploszek, Kenneth Mitchell, Rune Temte, Chuku Modu.
Release
02.11.2018
Release NL
06.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson (Carol Danvers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Yon-Rogg), Ben Mendelsohn (Talos), Lashana Lynch (Maria Rambeau) e.a.| Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2019

Bijna twee jaar geleden werd Wonder Woman gevierd als een kleine mijlpaal in de filmgeschiedenis. Eindelijk een volwaardige film over een vrouwelijke superheld en nota bene geregisseerd door een vrouw. Dat hij prettig wegkeek zonder de feministische wortels van de titelfiguur te verloochenen, maakte de hype compleet. Toch was de grootste verrassing misschien wel dat de eerste geslaagde film over een superheldin gemaakt was door DC, wiens filmdivisie in de voorgaande jaren juist volop planken had misgeslagen. Daarmee had de concurrerende superheldenfabriek Marvel, die toen al jarenlang de wind in de zeilen had, voor het eerst het nakijken. Nu ook Marvel een film aflevert over een vrouwelijke superheld, lijkt van een vergelijkbare hype nauwelijks sprake. "Nou, daar is ie dan eindelijk. Was dat nou zo moeilijk?", lijkt de algemene reactie te zijn.

Misschien kunnen we de afwezigheid van een dergelijke jubelstemming beschouwen als een teken van vooruitgang. Wanneer de vrouwelijkheid van superhelden niet meer noemenswaardig is, is gelijkheid waarschijnlijk een stapje dichterbij gekomen. Maar het kan natuurlijk ook dat Marvel een dergelijke hype bewust niet stimuleert. Zo ontlopen ze namelijk de vraag waarom alle voorgaande twintig films op mannelijke schouders rustten en voor de vrouwelijke personages een partnerschap met de mannelijke titelheld het hoogst haalbare was (Black Widow in de tweede Captain America en The Wasp in de tweede Ant-Man). Het is dus verstandig dat de film nauwelijks aandacht vestigt op het geslacht van de hoofdpersoon.

alle artikelen (158)

Captain Marvel Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Captain Marvel

acties