Kurai, Kurai - Tales of the Wind (2014)

Tales on the wind

6,2 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

Op de kale steppen van Oezbekistan waaien de Kurai aan je voorbij. Deze dorre planten laten zich voeren door wind. Evenals de hoofdpersoon. Hij trekt door het desolate landschap op weg naar de plek waar hij opgroeide en ontmoet onderweg allerlei bijzondere mensen.

Alt titel
Kurai Kurai - Verhalen met de Wind, Koeraaj Koeraaj, Kurai Kurai
Regie
Marjoleine Boonstra
Cast
Tatiana Gorobchenko, Tynar Abdrazaeva, Talgat Kilimbaev, Aman Mambetakunov.
Release NL
30.04.2015
Release DVD
15.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Marjoleine Boonstra | Cast: Talgat Kelimbaev (Emo), Tatiana Gorobchenko (Vera), Tynar Abdrazaeva (Soefjani), Aman Mambetakunov (Botagos), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2014

Marjoleine Boonstra verzamelt verhalen. Op haar trektochten door Centraal-Azië maakte ze kennis met de bewoners van de uitgestorven steppen. Met mensen die zich aanpassen aan droogte, wind en isolatie en die zo goed als dat kan, overleven. De rode draad in de film is de kurai, een tuimelkruid. De kale, breekbare takken van dit zwervende struikje worden geduwd door de wind en dolen door de leegte. Kurai Kurai is een verhalenbundel: over mensen in Kirgizië en het leven van ons allemaal.

Marjoleine Boonstra is fotograaf en documentairemaker. Geïnspireerd door het boek Dzjan van Andrej Platonov trok ze door Centraal-Azië, op zoek naar een synergie tussen mens, dier en natuur. Resultaat was het boek Koeraaj Koeraaj, waarin haar foto’s aangevuld met verhalen van Céline Linssen een verborgen wereld blootleggen. Samen schreven ze het scenario voor Kurai Kurai en brengen zo de droge zoutvlaktes van Kirgizië tot leven.

videotrailers & clips