Prins (2015)

Uitdagende en meeslepende debuutfilm over de jonge Ayoub, die de grootste crimineel van Amsterdam-Noord moet worden om het hart van een meisje te veroveren.
play
78 Min Nederland

Ayoub is tot over zijn oren verliefd op Laura. Helaas is Laura al bezet. Terwijl hij op verschillende manieren probeert haar hart te veroveren, komt hij Kalpa tegen – een zware crimineel met een paarse Lamborghini Diablo. Door Kalpa’s invloed begint Ayoubs wereld uit elkaar te vallen: zijn vrienden vermijden hem, zijn moeder zet hem het huis uit en zijn zus wil hem niet meer zien. Zijn vader is vanwege ernstige drugsproblemen niet in staat hem te helpen. Ayoub moet een man worden om zijn problemen op te kunnen lossen en uiteindelijk komt hij voor de ultieme keuze te staan: de liefde of de criminaliteit.

Alt titel
Prince
Regie
Sam de Jong
Cast
Sigrid ten Napel, Jorik Scholten, Olivia Lonsdale, Elsie de Brauw, Chaib Massaoudi, Oussama Addi, Ayoub Elasri, Ad Fernhout, Freddie Tratlehner, Achraf Meziani, Donny Ellerström, Peter Douwma, Dean Liedermooy, Colin George, Vincent van de Waal.
Release
25.06.2015
Release NL
25.06.2015
Release DVD
06.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam de Jong | Cast: Ayoub Elasri (Ayoub), Jorik Scholten (Frankie), Sigrid ten Napel (Laura), Elsie de Brauw (Saskia), Freddy Tratlehner (Kalpa), Olivia Lonsdale (Demi), Peter Douma (Ronnie), Achraf Meziani (Achraf), Oussama Addi (Oussama), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2015

"Onze tijd komt nog," verzekert Ayoub zijn matties. De straatschoffies uit Amsterdam-Noord kijken met ontzag naar de oudere pestkoppen uit de buurt die de mooiste sneakers en de mooiste meisjes lijken te hebben. "Onze tijd komt nog." Tot het zover is houden de tieners zich bezig met het kauwen op zonnebloempitten en het opblazen van openbare vuilnisbakken. Ayoub is smoorverliefd op Laura, maar zij gaat al met de stoerste jongen van de wijk. De op een na stoerste jongen dan, want dat is de eigenaar van de paarse Lamborghini op de hoek, Kalpa. Kalpa is iemand bij wie je uit de buurt moet blijven want deze crimineel is gevaarlijk en gek. Om na al het getreiter respect af te dwingen bij de anderen en om Laura’s hart te veroveren, is dat juist de man bij wie Ayoub aanklopt. Maar voor hij het weet heeft hij alles op het spel gezet.

Prins is de eerste speelfilm van Sam de Jong. Eerder maakte deze jonge regisseur videoclips, documentaires en korte films waarmee hij prijzen over de hele wereld won. Voor zijn speelfilmdebuut greep hij terug op de thematiek die hij in zijn korte films al verbeeldde: identiteit, imago en macht. Hij filmde net als met zijn eerdere werk in Amsterdam-Noord en werkte met grotendeels dezelfde, onervaren cast. Jongens van de straat, aangevuld met professionele acteurs als Elsie de Brauw, Sigrid ten Napel en met Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, als Kalpa.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Prins Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Prins

acties