Welcome to Marwen (2018)

The Director of FORREST GUMP Invites You to a Most Unexpected Place

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Welcome to Marwen is een nieuwe fantasie drama geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Robert Zemeckis, de regisseur van de Back to the Future trilogie, Forrest Gump en Cast Away. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mark Hogancamp.

In de film is kunstenaar Mark Hogancamp (Steve Carell) door zijn eigen kunstzinnige manier van leven aangevallen door vijf mannen. Door deze aanval heeft Mark een hersenbeschadiging opgelopen en is hij vele herinneringen en zijn talent om met zijn handen kust te maken verloren.
Om deze zware gebeurtenis te verwerken en te vergeten, heeft Mark een miniatuurdorp genaamd Marwen gemaakt dat wordt bewoont door poppen, die hij fotografeert als een nieuwe manier om kunst te maken.
Ondanks deze nieuwe manier om bezig te zijn met kunst en zijn fantasie zijn gang te laten gaan, blijven Mark zijn demonen hem toch achtervolgen. Helemaal wanneer hij gevraagd wordt om te getuigen tegen de vijf mannen die hem hebben aangevallen.

Met deze film heeft Robert Zemeckis een bijzonder dramatisch verhaal wat echt gebeurd is, geprobeerd te verfilmen. Helaas wordt het dramatische verhaal van de film op een mindere en langdradige manier verteld. De film is verder ook gevuld met teveel komedie, waardoor het drama aspect van de film wat zwak overkomt.
Wat er precies met Mark is gebeurd wordt in de trailer duidelijk naar voren gebracht, maar in de film zelf wordt dit op een vage manier verteld en pas later in de film echte duidelijk naar voren gebracht. Zo kan de film voor mensen die de trailer niet gezien hebben of niet weten waar de film overgaat wel als wat apart overkomen. Mark speelt namelijk met vele vrouwelijke poppen die hij heeft vernoemd naar vrouwen die hij in zijn echte leven kent en al deze vrouwen hebben er blijkbaar een probleem mee dat hij dit doet.

De effecten in de film zien er wel mooi en realistisch uit. De levende 3D computer animatie poppen in Mark zijn fantasie leven, lijken goed op de cast, die de poppen moeten voorstellen. De animatie poppen van Mark worden ook op een mooie manier gemixt met echte mensen in de film. Zo kan deze film overkomen als een soort live-action van de animatiefilm Toy Story film of een film zoals Small Soldiers alleen dan met betere effecten.

Steve Carell levert wel goed acteerwerk in deze film. Ondanks dat hij bij vele mensen bekend is als een komische acteur, laat hij net zoals hij vorige jaar deed met de film Beautiful Boy weer zien hoe goed hij ook een dramatische rol kan spelen. Hij is dan jammer dat het dramatisch aspect zo onduidelijk in deze film naar voren worden gebracht en dat ze met komedie het drama proberen te overschaduwen. De rest van de cast levert ook goed acteerwerk, maar hebben verder weinig te doen in de film. Leslie Mann heeft na Steve Carell de grootste rol, maar haar personage is meer bedoelt als een komische rol die tegen Steve Carell zijn drama rol in speelt alleen wordt dit op een verkeerde manier gedaan in de film.