Welcome to Marwen

Welcome to Marwen (2018)

The Director of FORREST GUMP Invites You to a Most Unexpected Place

Fantasie en poppen als traumaverwerking. Visueel is deze nieuwe Zemeckis een traktatie, verhaaltechnisch een rommeltje.
play

6,2 details

  • 116 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

In Malmbergs documentaire maakten we kennis met kunstenaar/artiest Mark Hogancamp, een man die door een brute misdaad zijn geheugen verloor. Mark probeerde met zijn situatie om te gaan door een met poppen bevolkte miniatuurwereld genaamd Marwencol te bouwen. Hogencamps verhaal werd in scriptvorm gegoten door Edward Scissorhands-scenarist Caroline Thompson en zal gerealiseerd worden door Zemeckis' productiemaatschappij ImageMovers.

Regie
Robert Zemeckis
Cast
Leslie Mann, Veena Sood, Leslie Zemeckis, Steve Carell, Diane Kruger, Matt O'Leary, Stefanie von Pfetten, Merritt Wever, Neil Jackson, Falk Hentschel, Gwendoline Christie, Matthew Kevin Anderson, Siobhan Williams, Eiza González, Janelle Monáe, Nikolai Witschl, Patrick Roccas, Alexander Lowe, Samantha Hum.
Release
21.11.2018
Release NL
10.01.2019
Release DVD
29.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Zemeckis | Cast: Steve Carell (Mark/Hogie), Leslie Mann (Nicol), Eliza González (Carlala), Merritt Wever (Roberta), Gwendolyn Christie (Anna), Diane Kruger (Deja), Janelle Monáe (Julie), e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2018

Piloot Hogan vliegt met zijn geallieerde jachtvliegtuig door het Belgische luchtruim dat nog het meest lijkt op een mijnenveld. Dan wordt zijn vleugel geraakt door de nazi's en ziet de piloot zich genoodzaakt een noodlanding in een moeras te maken. Zwaargehavend stapt Hogan uit zijn toestel. Dan gebeurt er iets magisch in de nieuwe film van Robert Zemeckis. Hogan blijkt een levensechte pop compleet met enigszins houterige moves en zichtbare gewrichten.

Het verhaal van piloot Hogan vindt plaats in de fantasie van tekenaar Mark Hogancamp. De kunstenaar is het slachtoffer van een laffe geweldsdaad. Niet alleen is Mark zijn complete langetermijngeheugen kwijt, hij zou ook nooit meer een potlood aanraken. Om zijn trauma te verwerken is hij poppen gaan maken naar evenbeeld van zijn vrienden en vijanden. De foto's die hij hiervan maakt zijn onderdeel van een op handen zijnde overzichtstentoonstelling.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Welcome to Marwen Nieuwsberichten