Algemeen

Robert Zemeckis' 'Welcome to Marwen' is enorme flop

Opnieuw geen sterke film voor de VFX-koning Zemeckis.

door Bram de Groot om 09:04 in Algemeen
Welcome to Marwen zou één van de grote december-releases zijn, maar het blijkt nu dat deze de strijd niet aankan met de grotere blockbusters Aquaman, Bumblebee en Mary Poppins Returns. Het resultaat is dat de film van regisseur Robert Zemeckis (The Walk, Allied, Flight) een van de grotere flops van 2018 is.

Volgens Deadline zou de live-action en deels stop-motion film een verlies gaan leiden van maar liefst $60 miljoen. De film met onder meer Steve Carrell kostte $39 miljoen om te maken, exclusief distributie- en marketingkosten. Afgelopen weekend debuteerde Zemeckis' Welcome to Marwen landelijk in de States, maar kwam met een opbrengst van $2,4 miljoen niet verder dan een negende plaats in de Noord-Amerikaanse box office top tien.

De film werd gebaseerd op de documentaire Marwencol uit 2010 en Zemeckis wilde volgens Deadline een hartenbreker als Forrest Gump en Cast Away opleveren.

De ontvangst bleek al erg matig. Op Rotten Tomatoes noteert Welcome to Marwen een bedenkelijke 26 procent op de Tomatometer, met een 4.8/10 als gemiddelde boordeling. Check hieronder de eerdere trailer. Vooralsnog staat de film gepland voor een Nederlandse release op 10 januari.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jan231

Avatar

Maar het feit dat de film niet op kan tegen Aquaman en Bumblebee (financiele flop), zegt niets over de matige beoordeling. Twee dingen staan los van elkaar. De film levert niet genoeg geld op, maar is blijkbaar ook niet zo goed, in dit geval.
Bij bv Blade Runner 2049 was het weer anders. Ook een 'flop', maar wel een geweldige film.

centr1no

Avatar

Het verhaal van Mark Hogancamp is best interessant en wat hij voor zichzelf gecreëerd heeft is schitterend. De documentaire Marwencol is de moeite wel waard.
Omdat ik deze film dus niet los kan zien van het verhaal waarop het gebaseerd is heb ik enkele kritiekpunten.
Hoe de film de fantasiewereld van Hogancamp pakt en er een Tarantino-achtige toystory van maakt is verschrikkelijk.
Steve Carrell is (voor mij iig) een probleem omdat hij te veel domme komedies heeft gemaakt. Ik kan zelfs zijn stem niet serieus nemen door de voiceover van Gru in Minions.
De belachelijke keuze om de fantasiewereld van Hogancamp met CGI en poppen te doen is belachelijk. Voor Hogancamp was het zijn werkelijkheid, de poppen en situaties die hij maakte representeerden (voor hem) echte mensen en situaties.
Ik had geen idee of ik nu naar een drama, komedie of actiefilm zat te kijken en er was weinig gevoel voor de integriteit van het originele verhaal.
Het deed me denken aan de film Sucker Puch, waarin het originele drama volledig wordt ondergesneeuwd door de fanta CGI-aktie scenes.
Als ik de film echter objectief benader is hij op momenten gevoelig, charmant, leuk, en vermakelijk. Ik ben geen fan van de stijl en hoe de poppen er uit zien in de fantasie-scenes maar het is kundig gemaakt en visueel af en toe een feest.
Maar waar ik na het zien van Sucker Punch nog kon puzzelen en nadenken hoe de fantasie en realiteit in elkaar passen is dat bij deze film niet van toepassing. Er is geen diepere betekenis, geen symboliek. Het verhaal is simpel, voorspelbaar. Het komt niet aan en blijft niet hangen.
Wel knap dat de productiekosten maar $39 miljoen waren.

eltorro

Avatar

Volgens mij houd Deadline van gokken. De film draait nog niet wereldwijd en 60 miljoen verlies draaien bij een productie budget van 39 miljoen is wel erg veel. Het kan ook maar zo zijn dat ze er qua marketing nog niet veel in hebben gestoken en dat ze eerst de oscars wouden afwachten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik wist zelfs niet dat die film ging uitkomen. Ben nichthans een liefhebber van Zemeckis. Het moet zijn dat de marketing niet alles was want heb er letterlijk en figuurlijk niks over gehoord of gezien.

Goku32

Avatar

Wtf is dit

Decepticon

Avatar

Deze film heeft letterlijk totaal geen marketing, ik heb ook nog helemaal niks voorbij zien komen, behalve een klein stukje laatst bij Films en Sterren op RTL4.
Ik vind de trailer er wel redelijk interessant uitzien, maar ik zou er niet voor naar de bios gaan.

lamoteg

Avatar

Huh, wie wat waar! Eerste dak er over hoor

NieuwsFilm

meest populair