Robert Zemeckis' 'Welcome to Marwen' is enorme flop

Opnieuw geen sterke film voor de VFX-koning Zemeckis.

Welcome to Marwen zou één van de grote december-releases zijn, maar het blijkt nu dat deze de strijd niet aankan met de grotere blockbusters Aquaman, Bumblebee en Mary Poppins Returns. Het resultaat is dat de film van regisseur Robert Zemeckis (The Walk, Allied, Flight) een van de grotere flops van 2018 is.

Volgens Deadline zou de live-action en deels stop-motion film een verlies gaan leiden van maar liefst $60 miljoen. De film met onder meer Steve Carrell kostte $39 miljoen om te maken, exclusief distributie- en marketingkosten. Afgelopen weekend debuteerde Zemeckis' Welcome to Marwen landelijk in de States, maar kwam met een opbrengst van $2,4 miljoen niet verder dan een negende plaats in de Noord-Amerikaanse box office top tien.

De film werd gebaseerd op de documentaire Marwencol uit 2010 en Zemeckis wilde volgens Deadline een hartenbreker als Forrest Gump en Cast Away opleveren.

De ontvangst bleek al erg matig. Op Rotten Tomatoes noteert Welcome to Marwen een bedenkelijke 26 procent op de Tomatometer, met een 4.8/10 als gemiddelde boordeling. Check hieronder de eerdere trailer. Vooralsnog staat de film gepland voor een Nederlandse release op 10 januari.



NieuwsFilm

meest populair