I Still See You (2018)

What if your whole world was haunted?

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

I Still See You is een nieuwe fantasie thriller geregisseerd door Scott Speer, de regisseur van Step Up 4 Miami Heat en Midnight Sun.

In de film zijn na een apocalyptische gebeurtenis van tien jaar geleden de werelden van de levende en de doden samengekomen. Geesten genaamd Remnant kunnen nu opduiken tussen de levende mensen.

Bij Veronica Calder (Bella Thorne) spookt ook een Remnant rond, die haar eigenlijk probeert te bedreigen. Samen met haar klasgenoot Kirk Lane (Richard Harmon), die meer van de dodenwereld af weet, gaat ze op onderzoek uit om te ontdekken wat de Remnant van haar wil. Zo leert ze over een sluwe moordenaar, die iets met haar familie te maken heeft. Veronica en Kirk moeten deze moordenaar nu zien te identificeren en te stoppen, voordat die nieuwe slachtoffers weet te maken.

Deze film is gebaseerd op het tienerboek Break My Heart One Thousand Times van schrijver Daniel Waters. Dit boek is naast fantasie en thriller meer als romantisch bedoelt en dat is hetzelfde met deze film. Deze film wordt dan alleen vals gepromoot als een enge thriller, terwijl het gewoon meer een romantisch verhaal is met een paar enge momenten. Deze enge momenten komen dan van simpele en voorspelbare jump scares.

De film is verder ook slecht en oninteressant geschreven. De Remnants kunnen alleen gezien worden door de levende, maar als ze dan worden aangeraakt, veranderen ze in stof. Dit gebeurt alleen niet wanneer de menselijke personages uit de film geforceerd gered moeten worden door de Remnant op manieren die volgens de uitleg over de Remnants niet zouden moeten kunnen. Zo valt goed terug te zien dat er niet goed op de details is gelet bij het maken van deze film.

De effecten zijn ook wat simpel gedaan in de film. Oudere kijkers kunnen snel terug zien waar ze gebruik hebben gemaakt van CGI of een green screen. Jongere tieners kunnen dit misschien minder snel terug zien in de film, als de film ze aanspreek.

Het acteerwerk is ook niet zo goed in de film. Bella Thorn reageert vaak overdreven op bepaalde dingen, waardoor je als kijker haar reacties vaak niet meer zo serieus neemt. De rest van de cast komt verder ook niet zo bijzonder over in de film.