Amusante jeugdfilm met heel matige schurken.
play

5,2 details

  • Familiefilm
  • Duitsland
Duitsland

Als George, Julian, Dick, Anne en Timmy aankomen op een mooi vakantie-eiland, verwachten ze een rustige vakantie door te kunnen brengen aan zee. Maar er wacht hen een groot avontuur. Terwijl oom Quentin zijn tijd doorbrengt met wetenschappelijk onderzoek, vinden de kinderen een gezonken schip. In het wrak vinden ze een mysterieus kompas. Het eilandmeisje Joe is ervan overtuigd dat er ergens een verborgen piratenschat moet zijn.

Alt titel
Fünf Freunde 3
Regie
Mike Marzuk
Cast
Valeria Eisenbart, Nora von Waldstätten, Sky Dumont, Michael Kessler, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Michael Fitz, Neele-Marie Nickel, Coffey, Davina Weber.
Release
16.01.2014
Release NL
09.07.2015
Release DVD
17.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Marzuk | Cast: Valeria Eisenbart / Sarah Nauta - stem (George), Quirin Oettl / Nathan van de Horst - stem (Julian), Justus Schlingensiepen / Gino Korsel - stem (Dick), Neele Marie Nickel / Mylene Waalewijn - stem (Anne), Davina Weber / Isha Ferdinandus - stem (Joe), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

Er zijn miljoenen exemplaren verkocht van de boeken van Enid Blyton en steeds meer van die boeken vinden hun weg naar het witte doek. Vooral de Duitse verfilmingen doen het goed, getuige de ondertussen drie films tellende Dolle Tweeling-franchise die ook naar de Nederlandse bioscoop werd gehaald. Gezien de goede prestaties is het nu de beurt aan een andere Blyton-reeks: De Vijf. Besloten is om in Nederland af te trappen met de derde van in totaal vier films die bij onze oosterburen tot nu toe zijn gemaakt. In De Vijf en de Piratenschat zoeken broers Julian en Dick, zusje Anne, nichtje George en hond Timmy naar een mythische piratenschat.

Dat niet de eerste, maar de derde film als eerste in de Nederlandse bioscopen verschijnt, kan potentieel voor problemen zorgen. In De Vijf en de Piratenschat is geen introductie van de hoofdpersonen en hun onderlinge verhoudingen. Daardoor val je een beetje midden in de actie en duurt het even om goed in het verhaal te komen. Gelukkig is het niet heel ingewikkeld en eenmaal op gang is de film nog best amusant om te zien. De vijf vrienden gaan samen met hun vader Quentin naar een tropisch eiland. Hun pa gaat daar met een vriend onderzoek doen naar het opvangen van broeikasgassen en zelf mogen ze relaxen op het strand.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Vijf en de Piratenschat

acties