Die Laatste Zomer
Er zijn geheimpjes in de keurige Franse familie Rey, maar het puzzelniveau valt wat tegen.
play

6,5 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
101 Min Frankrijk

Antoine raakt steeds meer geobsedeerd met de onverklaarbare dood van zijn moeder. Die gebeurde dertig jaar eerder en dat begint nu zijn tol te eisen. Zijn vrouw heeft hem verlaten en zijn relatie met zus Melanie staat op het punt in te storten. Antoine besluit nog eenmaal te proberen licht te werpen op het mysterie.

Alt titel
Boomerang
Regie
François Favrat
Cast
Lise Lamétrie, Mélanie Laurent, Bulle Ogier, Eriq Ebouaney, Anne Loiret, Wladimir Yordanoff, Anne Suarez, Laurent Lafitte, Audrey Dana, Kate Moran, Gabrielle Atger, Bruno Clairefond, Angèle Garnier, Rose Favrat, Lou-Ann Opéron, Jean-Pierre Becker.
Release
23.09.2015
Release NL
22.10.2015
Release DVD
02.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: François Favrat | Cast: Laurent Lafitte (Antoine Rey), Mélanie Laurent (Agathe Rey), Audrey Dana (Angèle), Wladimir Yordanoff (Charles Rey), Bulle Ogier (Blanche Rey), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2015

Haar Naam Was Sarah was de bestseller die de Franse succesauteur en journaliste Tatiana de Rosnay in 2006 definitief op de kaart zette. De Française had al behoorlijk wat boeken volgeschreven, maar moest lang wachten op haar grote doorbraak bij een wereldpubliek. Een verfilming van het oorlogsrelaas waarin twee verhaal- en tijdlijnen door elkaar liepen, was onvermijdelijk. Ook in de bewerking van regisseur Gilles Paquet-BrennerHeden werkten heden en verleden voortdurend op elkaar in en in elkaar door. Hetzelfde kan gezegd worden van Die Laatste Zomer, eveneens van de hand van De Rosnay.

De Nederlandse vertaling van De Rosnays boek Boomerang luidt vreemd genoeg Die Laatste Zomer. Deze naam is in ons land ook aan de verfilming gegeven. De oorspronkelijke titel dekt eigenlijk prima de lading van dit drama over een familie die geleefd wordt door de geheimen uit het verleden. Broer en zus Antoine en Agathe onderhouden een hechte band, maar kibbelen ook heel wat af over het zomerhuis van hun familie. Dit gebakkelei in de auto leidt er in de openingsscène toe dat het tweetal over de kop slaat en in het ziekenhuis belandt. Agathe moet nog een tijd revalideren, maar Antoine probeert de draad zo snel mogelijk weer op te pakken. Hij heeft dan ook nog wel wat rotzooi op te ruimen, want hij is gescheiden van zijn vrouw en moet de opvoeding van de kinderen met haar delen. Op het professionele vlak zit de klad er flink in. Juist dan loopt Antoine de mooie, maar enigszins ongepolijste Angèle tegen het lijf. Terwijl er heel voorzichtig iets moois tussen de twee op begint te bloeien dreigt het verleden weer te worden opgerakeld. De moeder van Antoine en Agathe is dertig jaar geleden overleden. Hun vader heeft nooit over haar dood horen praten, maar de antwoorden waar met name Antoine al zo lang op wacht dienen zich langzaam aan. De beerput van de familie Rey opent zich.

videotrailers & clips