Réalité (2014)

6,4 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
  • Verenigde Staten
95 Min Frankrijk

Jason, een onverstoorbaar kalme cameraman, droomt ervan zijn eerste horrorfilm Waves te maken, waarin de hersens van mensen worden opgeblazen door tv-toestellen. De rijke producer Bob Marshal is bereid om zijn project te financieren. Op één voorwaarde: Jason krijgt 48 uur om de beste schreeuw uit de filmgeschiedenis te vinden. Dj Mr. Oizo heet u allen welkom in een wereld waarin everzwijnen VHS-banden opeten maar niet verteren, kookprogramma’s worden gepresenteerd door met eczeem overdekte mannen in muizenkostuums en aankomende regisseurs erachter komen dat de conceptuele trash-artfilms die ze willen maken allang voor lege zalen draaien.

Alt titel
Reality
Regie
Quentin Dupieux
Cast
Jon Heder, Alain Chabat, Michel Hazanavicius, John Glover, Matt Battaglia, Jonathan Spencer, Élodie Bouchez, Roxane Mesquida, Jonathan Lambert, Bambadjan Bamba, Eric Wareheim, Susan Diol, Erik Passoja, Kyla Kenedy, Lola Delon.
Release
28.08.2014
Release NL
20.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Dupieux | Cast: Alain Chabet (Jason Tantra), Jonathan Lambert (Bob Marshall), Élodie Bouchez (Alice Tantra), Kyla Kenedy (Reality), Jon Heder (Dennis), Eric Wareheim (Henri), John Glover (Zog), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

De bekendste schreeuw uit de filmhistorie is de Wilhelm-schreeuw. Oorspronkelijk kwam de schreeuw uit een western uit de vroege jaren vijftig. De uithaal werd ongekend populair toen geluidsexpert Ben Burtt, de man die onder andere het geluid van de lightsaber ontwierp, hem in Star Wars herintroduceerde. Sindsdien is de Wilhelm-schreeuw overal te horen. Een andere bekende krijs is de Howie-schreeuw, iets minder bekend dan de Wilhelm-schreeuw, maar ook regelmatig toegepast in de moderne filmhistorie. En dan zijn er nog de klassiekers als de stille schreeuw van Janet Leigh in Psycho terwijl ze onder de douche lek wordt gestoken en het gekerm van dochter Jamie Lee Curtis als eerste echte scream queen in de eerste Halloween. Tot slot zijn er nog de persoonlijke favorieten, zoals de ijselijke schreeuw van Grace Zabriskie als haar personage in Twin Peaks aan de telefoon hoort dat dochter Laura Palmer is vermoord. Compleet met handen die de haren uit het hoofd trekken.

Nee, er gaat niets boven een lekkere schreeuw. Het maakt voor de Franse filmproducent Bob Marshall in de absurdistische komedie Réalité eigenlijk geen donder uit met wat voor vergezocht horrorverhaal over moordzuchtige televisietoestellen filmregisseur Jason Tantra op de proppen komt. Als er maar een lekkere schreeuw in zit. Van het allooi dat een Oscar in de wacht sleept. Tantra heeft achtenveertig uur om de perfecte krijs vast te leggen. Hij kermt en kreunt eerst zelf wat op zijn taperecorder om vervolgens op de meest bizarre plekken pijn en angst vast te leggen. In de sportschool terwijl er belachelijke veel gewicht wordt gelift. Of op de set van de merkwaardige televisieshow waar Tantra één van de camera’s bedient en toevallig het geluid van een creperende collega opvangt. Hem wordt de huid volgeschoten als hij het slachtoffer verzoekt zijn pijn nog even dunnetjes over te doen. Het vinden van de ideale schreeuw blijkt nog niet zo gemakkelijk. Maar eigenlijk is dit nog het minste van Tantra’s vele problemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Réalité

acties