Les souvenirs

Les souvenirs (2014)

Frans komediedrama dat zijn clichématige verhaaltje gecompenseerd met een hoop hart en humor.
play

6,7 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
92 Min Frankrijk

Romain, 23, is de bewaker van een klein hotel in Parijs. Hij weet nog niet dat hij op het punt staat romanschrijver te worden. Madeleine is zes decennia ouder dan hij. Ze is zijn grootmoeder. Verrassend genoeg wil dat leeftijdsverschil niks zeggen bij hen. Ze gaan samen als magie. Het lijkt alsof ze op dezelfde dag geboren zijn. Als Madeleine uit haar verzorgingstehuis ontsnapt, gaat Romain een dag met haar mee.

Alt titel
Memories
Regie
Jean-Paul Rouve
Cast
Jacques Boudet, Yvan Garouel, Michel Blanc, Jean-Paul Rouve, Chantal Lauby, Annie Cordy, Blanche Gardin, Audrey Lamy, Mathieu Spinosi, Flore Bonaventura, Xavier Briere, William Lebghil, Laurent Cléry, Arthur Benzaquen, Daniel Morin.
Release
14.01.2015
Release NL
06.08.2015
Release DVD
05.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Paul Rouve | Cast: Michel Blanc (Michel Esnard), Annie Cordy (Madeleine Esnard), Mathieu Spinosi (Romain Esnard), Chantal Lauby (Nathalie Esnard), William Lebghil (Karim), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

De drieëntwintigjarige Romain heeft een bijbaan als nachtportier in een hotel. Wanneer hij niet aan het werk is, brengt hij veel tijd door met zijn oma, met wie hij een hechte band heeft. Na het overlijden van haar man begint ze echter last te krijgen van gezondheidsproblemen. Een ziekenhuisopname noodzaakt Romains vader haar te verhuizen naar een bejaardentehuis. Een beslissing die eigenlijk niet lekker zit, want net als zijn moeder ziet ook hij zichzelf ouder worden, met alle veranderingen die daarbij komen. Het is aan Romain om zijn familie bij elkaar te houden.

Met een thema als ouder worden klinkt Les Souvenirs als zware kost, maar regisseur Rouve bekijkt het onderwerp met een goed gevoel voor humor. Zo verveelt Romains vader Michel niet alleen zichzelf, maar ook zijn omgeving nu hij met vervroegd pensioen is gestuurd. Ongemakkelijk hangt hij rond op zijn voormalige werk, en hij haalt zich van alles in zijn hoofd om maar iets om handen te hebben. Het steeds meer nerveuze gedrag van dit toch al pietluttige mannetje werkt voornamelijk op de lachspieren, maar toont tegelijkertijd aan hoe frustrerend het aanpassen aan zulke ongevraagde veranderingen kan zijn.

videotrailers & clips