Holland: Natuur in De Delta
Mooie beelden bewijzen dat we ook in Nederland bijzondere natuur hebben.
play

6,6 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Nederland
90 Min Nederland

De gehele Nederlandse deltanatuur wordt bekeken. De film is een ode aan het Nederlandse kustgebied, de rivieren en de bijbehorende rijke natuur. Onder meer de zeearend, de bever, de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars passeren de revue.

Regie
Mark Verkerk
Cast
Bram van der Vlugt, Carice van Houten.
Release
24.09.2015
Release NL
24.09.2015
Release DVD
29.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Verkerk | Cast: Carice van Houten en Bram van der Vlugt (stemmen) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

Het is lente. Een arend jaagt boven een rivier op voedsel om zijn kroost te voeden. Opeens ziet hij iets en duikt het water in. Waar duikt hij naar toe? Vanuit een fantastisch perspectief zien we van onderen hoe de klauwen van de arend het water in gaan en een paling grijpen, om daarna weer op te stijgen. Het zijn dit soort bijzondere shots die Holland: Natuur in de Delta de moeite waard maken, ondanks dat de samenhang tussen verschillende scènes op zijn best geforceerd is en de teksten die Carice van Houten en Bram van der Vlugt daarover voorlezen weinig voorstellen.

Holland: Natuur in de Delta is de nieuwste natuurdocumentaire van de makers van De Nieuwe Wildernis en is het tweede deel in een beoogde trilogie natuurfilms over de Nederlandse flora en vooral fauna. Waar de focus van De Nieuwe Wildernis nog alleen op het natuurgebied de Oostvaardersplassen lag, is die in Holland: Natuur in de Delta uitgebreid naar natuurgebieden in het hele land en hun inwoners, van bevers in de Biesbosch die dammen bouwen tot stekelbaarsjes die langs de Deltawerken hun weg moeten vinden naar de zee.

videotrailers & clips