Amsterdam zag er zelden zo sprookjesachtig uit als in de nieuwe romkom van Sanne Vogel. De setting en dialogen lijken echter geschikter voor het theater dan de bioscoop.
play

4,8 details

  • Romantiek
  • Nederland
Nederland

14 februari, één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep...

Regie
Sanne Vogel
Cast
Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber, Lies Visschedijk, Geza Weisz, Jonas Smulders, Sigrid ten Napel, Roeland Fernhout, Jamie Grant, Maarten Heijmans, Melody Klaver, Mark Rietman, Jim Deddes, Tom Jansen, Megan de Kruijf, Michiel van Erp, Tarikh Janssen, Jip van den Dool, Simone van Bennekom, Tine Cartuyvels.
Release NL
28.01.2016
Release DVD
31.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sanne Vogel | Cast: Georgina Verbaan (Valentijn), Egbert Jan Weeber (Frank), Roeland Fernhout (Angelo), Megan de Kruijff (Emma), Lies Visschedijk (Roos), Melody Klaver (Kelly), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2016

Met Brasserie Valentijn zet Sanne Vogel (31) zich definitief op de kaart als Nederlands nieuwste romkomspecialist. Ook in deze tweede door haar geregisseerde speelfilm probeert een stel Amsterdammers ware liefde te vinden - waarbij ieder zijn eigen obstakels tegenkomt.

De vorm, zo mag je wel stellen, is daarmee niet opzienbarend. Net als in Vogels regiedebuut Hartenstraat, en in veel andere films in dit genre, volgen we de verwikkelingen van pakweg een dozijn mensen wier levens losjes met elkaar zijn verbonden. Sommigen van hen hebben een relatie of zijn bloedverwanten, anderen kennen elkaar nauwelijks. Wat allen bindt, is de locatie: het restaurant waaraan de komedie zijn titel ontleent.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Brasserie Valentijn Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

AnsAlkmaar

"...Braderie Valentijn gaf me een rede om niks Nederlands meer te kijken. Anne vogel is een kut die nier......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Brasserie Valentijn

acties