Brasserie Valentijn
Amsterdam zag er zelden zo sprookjesachtig uit als in de nieuwe romkom van Sanne Vogel. De setting en dialogen lijken echter geschikter voor het theater dan de bioscoop.
play

4,9 details

  • Romantiek
  • Nederland
Nederland

14 februari, één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep...

Regie
Sanne Vogel
Cast
Tom Jansen, Mark Rietman, Georgina Verbaan, Geza Weisz, Roeland Fernhout, Egbert Jan Weeber, Lies Visschedijk, Melody Klaver, Maarten Heijmans, Sigrid ten Napel, Jamie Grant, Jonas Smulders, Jip van den Dool, Megan de Kruijf, Tarikh Janssen, Michiel van Erp, Jim Deddes, Simone van Bennekom, Tine Cartuyvels.
Release NL
28.01.2016
Release DVD
31.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sanne Vogel | Cast: Georgina Verbaan (Valentijn), Egbert Jan Weeber (Frank), Roeland Fernhout (Angelo), Megan de Kruijff (Emma), Lies Visschedijk (Roos), Melody Klaver (Kelly), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2016

Met Brasserie Valentijn zet Sanne Vogel (31) zich definitief op de kaart als Nederlands nieuwste romkomspecialist. Ook in deze tweede door haar geregisseerde speelfilm probeert een stel Amsterdammers ware liefde te vinden - waarbij ieder zijn eigen obstakels tegenkomt.

De vorm, zo mag je wel stellen, is daarmee niet opzienbarend. Net als in Vogels regiedebuut Hartenstraat, en in veel andere films in dit genre, volgen we de verwikkelingen van pakweg een dozijn mensen wier levens losjes met elkaar zijn verbonden. Sommigen van hen hebben een relatie of zijn bloedverwanten, anderen kennen elkaar nauwelijks. Wat allen bindt, is de locatie: het restaurant waaraan de komedie zijn titel ontleent.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Brasserie Valentijn Nieuwsberichten