Spawn (1997)

Born in darkness. Sworn to justice.

Reviews (3)

Ed Crane

Avatar

Geen briljante film, maar beter en vermakelijker dan de meesten hier boven doen vermoeden. Verhaal, sfeer en design zijn lekker alternatief voor een superheldenfilm en lekker pulp. De cgi-effecten zijn voor zijn tijd gewoon prima, op de effecten in de hel na: die werden gemaakt door een cgi-bedrijf dat failliet ging en ze zijn dan ook erg primitief. De soundtrack is lekker alternatief 90s: heavy metal gecombineerd met electronische muziek. Wel de ongecensureerde versie kijken,want degene die in Nederland op DVD was uitgebracht was gecensureerd met bij de extra's bij de deleted scenes dan toch alternatieve, ongecensureerde versies van scènes; zet die dan gewoon terug in de film O+

6.5/10

Frietgezicht

Avatar

Ik ben niet erg bekend met de strips en de tekenfilms(die voor volwassenen gemaakt zijn) maar wel wat van gelezen en gezien en begrijp het als fans teleurgesteld zijn,zelfs ik ben dat.

Spawn is best geinig om te kijken maar vergeleken met je met dit materiaal kan doen(1 van de beste superhelden-films ooit maken) is het wel erg slecht.
Als je dan het niet op die manier bekijkt gebeurd er zat en is die best vermakelijk.
De Special effects zijn soms erg sterk(de manier hoe Spawn het pak aan en uitdoet en Violator) en soms erg slecht(de hel) en het acteren is aardig belabberd.
Wel zit er zat actie in en zet Leguizamo als Violator als een heel leuk karakter neer(of die Violator uit de strips eer aandoet weet ik niet)
Het is ook raar dat een topman als Sheen zelf allerlei acties uitvoert,heeft die geen personeel daarvoor?

Vooral de scenes(aan het einde vooral) in de hel slaan echt nergens op,jammer,had die film iets beter gemaakt als daar iets anders gebeurd was.

Als er 1 film is waarvan een remake mag komen is het deze film wel,dat zou in de handen van een goede regisseur echt een topfilm worden.
Te bedenken dat Tim Burton de 1ste keus was voor deze film :(

6je

ntt

Avatar

Dit is echt te slecht voor woorden. Dit is pas een Comic met megaveel potentie.Mits het in de juiste handen is.
Iedereen die de Comics gelezen heeft weet dat je Spawn niet in een film vertolkt krijgt.
Je kunt er makkelijk een 4 of 5 luik van maken.
Waarom ook niet.! Zeker Anno 2010 met films als Darknight,Watchmen,Cincity en 300.
Alleen al het verhaal rond Al Simmons zelf kun je al een film van maken.
Heb me meer vermaakt met de Spawn anime Serie.