La tête haute (2015)

We take the hand we are given

Malony is een echt rotjoch, maar een kinderrechter vertolkt door Catherine Deneuve probeert hem in het gareel te krijgen. Fel en overdonderend Frans jeugddrama.
play
120 Min Frankrijk

Malony is een jongen die op het slechte pad geraakt en belandt in de criminaliteit. Florence Blaque, een kinderrechter, en een opvoeder doen er alles aan om hem uit zijn benarde toestand te redden. De film volgt de levenswandel van de jongen van zes tot achttien jaar.

Regie
Emmanuelle Bercot
Cast
Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Catherine Salée, Sara Forestier, Ludovic Berthillot, Anne Suarez, Rod Paradot, Martin Loizillon, Diane Rouxel, Elisabeth Mazev, Enzo Trouillet, Michel Masiero, Christophe Meynet, Lucie Parchemal, Marie Piémontèse.
Release NL
02.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuelle Bercot | Cast: Rod Paradot (Malony), Catherine Deneuve (Florence Blaque), Sara Forestier (Séverine), Benoît Magimei (Yann), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2015

De jonge rebelse tiener Malony is een tikkende tijdbom. Zijn moeder is op veel te jonge leeftijd zwanger van hem geworden en gedraagt zich zelf nog als een onverantwoordelijk kind. Er is geen land te bezeilen met de ontspoorde tiener die door zijn opvliegende gedrag al te veel gerechtsgebouwen en jeugdinstellingen van binnen heeft gezien. Rechter Florence Blaque geeft niet op en stopt Malony in een streng internaat. Het valt te bezien of er ooit nog eens iets terecht zal komen van de jongen, want hij gaat zelfs onder de stevige begeleiding in de faciliteit vrolijk door met rotzooi trappen. Vechtpartijen, joyrijden en andere misdragingen zijn aan de orde van de dag. Begeleider Yann heeft er een dagtaak aan. Maar met lieve timide meisjes weet Malony zich geen raad.

In de vierde avondvullende speelfilm van actrice Emmanuelle Bercot in een regierol domineert de opstandige natuur van Malony voortdurend. Net als bij de directe sociale omgeving en het justitiële apparaat rondom de tiener het geval is, heeft Bercot aanvankelijk de grootst mogelijke moeite om de uitwassen van Malony’s gedrag in toom te houden. Het is een overheersend, narcistisch personage dat alle aandacht opslokt en hierdoor weinig ruimte overlaat voor tegenspel. De chaos die dit oproept werkt uiterst effectief. Je krijgt als kijker al vlug een hekel aan de etterbak die eens flink tot de orde geroepen moet worden. Het is de krachtige, haast serene aanwezigheid van Catherine Deneuve die hier verandering in brengt. De diva van de Franse cinema speelt een door de wol geverfde kinderrechter die zich niet snel het hoofd op hol laat brengen. Zij is dan ook de enige die de ontspoorde jongen kan sturen. Haar beslissing om Malony naar een heropvoedingskamp te sturen, stuit natuurlijk op weerstand, maar het lijkt de enige juiste keuze.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La tête haute

acties