nu in de bioscoop

The New Mutants (2020)

Everyone Has Demons.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The New Mutants is een nieuwe horror actie film in de X-Men filmserie. De film is geregisseerd en deels geschreven door Josh Boone, de regisseur van The Fault in Our Stars en Stuck in Love.

In de film wordt Danielle Moonstar (Blu Hunt) wakker in een geïsoleerd ziekenhuis. Ze zit hier vast met een groep jonge mutanten, die worden onderzocht naar wat hun krachten zijn en hoe ze deze onder controle kunnen houden. Als de mutanten ontdekken waarom ze echt vastzitten in het ziekenhuis moeten ze leren samen te werken en elkaar te vertrouwen om uit het ziekenhuis te kunnen ontsnappen.

Deze film zou oorspronkelijk uitkomen in de bioscopen op 13 april in 2018, maar dit werd uitgesteld om aan verbeteringen te werken. Toen de Walt Disney filmstudio de Fox filmstudio overname werd het uitbrengen van de film weer uitgesteld. Dankzij de COVID-19 pandemie werd de uitkomst datum van begin dit jaar opnieuw uitgesteld tot begin september.

Door al deze uitstellingen en aanpassingen van de film is de uiteindelijke film wel rommeliger geworden wat helaas aan de film valt terug te zien. De mysteries van het ziekenhuis en de mysterieuze dingen die hier gebeuren, worden ook al snel voorspelbaar wat de film alleen maar langdradigere maakt. Regisseur Josh Boone heeft dankzij zijn andere geregisseerde films ervaring met het tiener drama aspect. Met deze film probeerde hij voor het eerst aan een horror aspect te werken wat helaas niet zo best is gegaan.

De effecten in de film komen vaak ook niet geloofwaardig naar voren. Als de mutanten hun speciale krachten gebruiken, kun je wel zien dat dit met CGI of een green screen in beeld gebracht is. Het lijkt haast wel alsof door alle uitstel en veranderingen aan de film ze steeds minder interesse aan de film wilde besteden.

Het acteerwerk word aardig gedaan door de cast, maar de meeste van de cast hebben wel eens beter acteerwerk geleverd in hun andere films. De meeste van de cast zoals Blu Hunt, Maisie Williams, Charlie Heaton en Henry Zaga zijn ook meer tv-acteurs wat wel aan sommige valt terug te zien in de film. Het beste acteerwerk wordt geleverd door Anya Taylor-Joy, die ook meer ervaring heeft als filmactrice.