Knappe debuutfilm van regisseuse Lucie Borleteau.
play

6,6 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Frankrijk
97 Min Frankrijk

De dertigjarige Alice heeft een voor vrouwen ongewoon beroep: ze werkt als techneut op een vrachtschip. Ze houdt van haar baan en doet haar werk met plezier, maar blijft in haar hart natuurlijk een vrouw. Kan ze zich staande houden op een schip vol mannen?

Regie
Lucie Borleteau
Cast
Ariane Labed, Melvil Poupaud, Anders Danielsen Lie, Jean-Louis Coullo'ch, Thomas Scimeca, Pascal Tagnati, Corneliu Dragomirescu, Manuel Ramirez, Bogdan Zamfir, Marlo Aznar, Dominic Fergus, Meljay Sapigao, Ireneo San Andres, Nathanaël Maïni, Marc-Antoine Vaugeois.
Release
24.12.2014
Release NL
02.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Lucie Borleteau | Cast: Ariane Labed (Alice), Melvin Poupaud (Gaël), Anders Danielsen Lie (Felix), Pascal Tagnati (Antoine), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2013

Onder de noemer Previously Unreleased brengt het EYE Filminstituut tijdens de zomermaanden films uit die wel de selectie van de prominente filmfestivals haalden, maar niet de Nederlandse bioscopen. In het kader hiervan is het deze week de beurt aan de debuutfilm van regisseuse Lucie Borleteau, die eerder in films als La Fille du 14 Juillet (2013) speelde. Met Fidelio maakt ze een succesvolle overstap naar het schrijf- en regisseervak. Haar film Fidelio gooide hogen ogen tijdens het Locarno International Film Festival, waar hoofdrolspeelster Ariane Labed de prijs voor de beste actrice won. En later in het jaar maakte Fidelio ook goede kans bij de uitreiking van de Franse Oscars, de Césars, al werd daar geen nominatie verzilverd.

Fidelio draait om het leven van de dertigjarige Alice, een rol die erg knap gespeeld wordt door Ariane Labed. De dame in kwestie is matroos aan boord van het vrachtschip Fidelio. Als de techneut plotseling overlijdt, moet zij zijn plek aan boord overnemen en vaart ze gedurende enkele weken mee. Ze laat haar geliefde Felix aan wal achter en hoort pas aan boord dat haar ex-vriend Gaël kapitein van het schip is. Kan ze zich staande houden tussen al die mannen en hun verlangen naar seks? En hoe zit het met de verlangens van Alice zelf?

videotrailers & clips