Güeros (2014)

7,4 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Mexico
106 Min Mexico

Tomas vormt een te grote last voor zijn alleenstaande moeder en daarom neemt zij de beslissing hem naar zijn oudere broer Federico te sturen en daar bij hem in Mexico Stad te verblijven.

Regie
Alonso Ruiz Palacios
Cast
Tenoch Huerta, Sebastián Aguirre, Leonardo Ortizgris, Ilse Salas, Adrian Ladron, Marcelo Tobar, Raúl Briones, Laura Almela, Alfonso Charpener, Camila Lora.
Release
07.02.2014
Release NL
23.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alonso Ruiz Palacios | Cast: Sebastián Aguirre (Tomás), Tenoch Huerta (Sombra), Leonardo Ortizgris (Santos), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

“Jong en niet revolutionair zijn, is een contradictie,” staat er op de muur van een universiteit gekalkt. Het is 1999 in Mexico Stad, het jaar dat studenten de campus van de Universiteit van Mexico maandenlang bezet hielden. Alles begon als een protest tegen de sterke verhoging van studiekosten, maar de honderden jongeren in Güeros zijn inmiddels vastgelopen in hun eigen idealen.

Glashelder wordt dat wanneer debuterend regisseur Alonso Ruiz Palacios halverwege de film voor het eerst de kijker binnen de collegemuren plaatst. In plaats van dat de stakende studenten een grote eenheid hebben gevormd, breekt er juist aan de vooravond van hun protestmars een pandemonium uit. Een spreker wordt uitgekafferd door iemand uit het publiek, die op zijn beurt ook weer stevig wordt aangepakt, waarop het hele publiek met elkaar op de vuist gaat. De vooruitgang die de zelfverklaarde revolutionairen in hun hoofd hebben, kunnen ze wel op hun buik schrijven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Güeros

acties