Valley of Love
Frans drama over rouwverwerking doet nauwelijks eer aan de hereniging van sterren Isabelle Huppert en Gérard Depardieu.
play

5,9 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
91 Min Frankrijk

Isabelle en Gérard hebben zes maanden geleden hun zoon verloren. Maar nu heeft die laatste hun een brief geschreven waarin hij voorstelt om af te spreken in 'Death Valley', de vallei van de dood, diep in de Verenigde Staten. Vader en moeder zien het absurde van de situatie in maar besluiten toch om er heen te gaan en hun zoon op te wachten.

Regie
Guillaume Nicloux
Cast
Gérard Depardieu, Isabelle Huppert, Aurélia Thiérrée, Dan Warner, Dionne Houle.
Release
17.06.2015
Release NL
23.07.2015
Release DVD
17.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Nicloux | Cast: Isabelle Huppert (Isabelle), Gérard Depardieu (Gérard), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2015

De gescheiden Franse echtelieden Isabelle en Gérard ontmoeten elkaar voor het eerst sinds jaren in het snikhete Death Valley. Zij zijn daar op verzoek van hun zoon Michael, die een half jaar eerder zelfmoord pleegde. In de afscheidsbrieven die hij zijn ouders stuurde, vroeg hij hen naar deze plek te komen, en daar de zeven grote bezienswaardigheden te bezoeken. Bij één van de plekken zal hij hen ontmoeten, belooft hij.

Met Valley of Love herenigt regisseur Nicloux iconen van de Franse cinema Huppert en Depardieu na vijfendertig jaar op het witte doek. Daarmee vervaagt de grens tussen werkelijkheid en fictie, want zowel de acteurs als de personages (die ook nog eens acteur zijn), hebben elkaar lang niet gezien. Met name de scènes waarin een ander stel op het resort de twee het hemd van het lijf vraagt over het in hun ogen glamoureuze leven als filmster, zijn een flinke knipoog naar henzelf. Zulke grote sterren zijn ze helemaal niet, verzekeren Isabelle en Gérard het koppel, al moet Gérard toch wel even benadrukken dat hij in meer films dan televisieseries heeft gespeeld.

videotrailers & clips