The Informer

The Informer (2019)

Between Power, Corruption, and Vengeance, Every Moment could be his Last.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Informer is een nieuwe misdaad thriller geregisseerd en deels geschreven door Andrea Di Stefano, de regisseur van Escobar: Paradise Lost.

De film gaat over special agent Pete Koslow (Joel Kinnaman), die vast zat in de gevangenis. Als de FBI met zijn hulp informatie over een grote misdadiger van New York probeert te krijgen, moet Pete undercover opnieuw de gevangenis in gaan.
Als er tijdens de geheime missie iets mis gaat, verliest Pete contact met de FBI. Zonder deze steun moet Pete eigenhandig undercover zien te blijven om aan de benodigde informatie te komen en zelf een manier zien te vinden om met de informatie terug bij de FBI te komen.

Deze film komt wat standaard over met een bekend verhaal over een undercover agent die vast komt te zitten in een gevangenis en eigenhandig een weg uit de gevangenis met zien te vinden. De Al Pacino film The Recruit had ook een soortgelijk verhaal. De film lijkt ook wat op een mindere film versie van de tv-serie Prison Break. In tegenstelling tot andere gelijke verhalen heeft deze film ook geen onverwachte plottwist en komt verder zo al snel wat bekend en als wat langdradig over.

Het acteerwerk komt verder ook niet zo bijzonder over. Joel Kinnaman speelt zijn rol weer op een zelfde manier als hij met zijn meeste rollen in andere films ook speelt. Rosamund Pike speelt een FBI-agent in de film, maar ze kan wel betere acteren dan het acteerwerk dat ze in deze film levert. Deze rol komt eigenlijk meer over als een rol die ze speelt om wat extra geld mee te verdienen. Clive Owen speelt ook een FBI-agent met en hogere functie. Zijn personage komt volgens het verhaal uit Amerika, maar hij blijft toch zijn Engelse accent behouden gedurende de film en komt zo eerder wat ongemakkelijk en ongeloofwaardig over dan als een serieuze FBI-agent.