The Informer (2019)

Between Power, Corruption, and Vengeance, Every Moment could be his Last.

Rechtdoorzee actiefilm lijkt maar één stap verwijderd van een cultklassieker. Die ene stap maakt echter een wereld van verschil.
play

6,3 details

  • 113 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
113 Min Verenigde Staten

Voormalig special agent Pete Koslow (Joel Kinnaman) zit een celstraf uit nadat hij in een gevecht zijn vrouw (Ana de Armas) wilde beschermen. Hij krijgt een kans op vroegtijdige vrijlating als hij informant wordt voor de FBI (Rosamund Pike en Clive Owen) en hen helpt de meest machtige misdadiger van New York neer te halen: The General. Koslow wordt door The General opnieuw naar de gevangenis gestuurd om daar een drugsdeal op touw te zetten. Als er iets gruwelijk fout gaat, wat resulteert in de dood van een undercoveragent van de FBI, verliest hij ook hun steun. Zonder ontmaskerd te worden moet Koslow een plan bedenken om uit handen te blijven van de drie grootste New Yorkse organisaties: de maffia, NYPD én de FBI...

Regie
Otto Bathurst
Andrea Di Stefano
Cast
Ana de Armas, Clive Owen, Luke Evans, Rosamund Pike, Joel Kinnaman, David Oyelowo, Common, Sam Spruell, Jorge Leon Martinez, Martin McCann, Eugene Lipinski, Mateusz Kosciukiewicz, Ruth Bradley, Dilyana Bouklieva, Nasir Jama, Scott G. Anderson, Arturo Castro, Peter Coe, Tommy McInnis, Jenna Willis, Karma Meyer, Joss Carter, Edwin De La Renta.
Release
30.08.2019
Release NL
02.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Di Stefano | Scenario: Rowan Joffe, Andrea Di Stefano (film), Anders Roslund, Börge Hellström (boek) | Cast: Joel Kinnaman (Pete Koslow), Clive Owen (Montgomery), Common (Grens), Rosamund Pike (Wilcox), Ana de Armas (Sofia Hoffman), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2019

The Informer gaat over FBI-infiltrant Pete Koslow die terechtkomt tussen twee vuren. Zowel zijn eigenlijke als zijn criminele opdrachtgevers trekken hun handen van hem af nadat ze hem eerst zo diep mogelijk de penarie in gedwongen hebben. Wanneer iedereen alleen aan zichzelf denkt, blijft er voor Koslow weinig anders over dan dat ook doen. Maar waar anderen vooral lijken te vechten voor hun baantje of voor een grote stapel bankbiljetten, vecht Koslow voor zijn leven en dat van zijn gezinnetje. Zonder het te weten wordt hij hierin bijgestaan door een NYPD-officier die op zoek is naar gerechtigheid voor een vermoorde collega.

Dit klinkt in beginsel als een prima script voor een degelijke actiefilm. Misschien wat weinig verrassend, maar met een overzichtelijke verdeling tussen goed en kwaad en genoeg aanknopingspunten voor stevige actie en spannende ontwikkelingen. Er is dan ook al snel geen ontkomen meer aan de ruige actiescènes. Het gebrek aan verrassing speelt de film echter al snel parten en introduceert een opmerkelijke saaiheid. Zelfs een pure actiescène waarin een slechterik op een allesbeslissend moment door zijn hoofd wordt geschoten kan dan niet meer boeien.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Informer Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Informer

acties