nu in de bioscoop

Line of Duty (2019)

The clock is ticking. The world is watching.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Line of Duty is een nieuwe actie misdaadfilm geregisseerd door Steven C. Miller, de regisseur van Marauders en Escape Plan 2: Hades.

In de film heeft agent Frank Penny (Aaron Eckhart) bijna een gezochte kidnapper te pakken, maar hij moet hem noodgedwongen neerschieten om zijn eigen leven te redden. Door de dood van de kidnapper blijft het politiekorps zonder verdere antwoorden zitten en kunnen zo een ontvoerd meisje nog moeilijk redden. Frank zijn acties worden als roekeloos gezien door het korps, waardoor hij zijn wapen moet inleveren. Om zijn respect terug te krijgen bij het politiekorps probeert Frank eigenhandig het ontvoerde meisje te vinden en te redden. De enige ongewilde hulp krijgt Frank van de live vlogger Ava Brooks (Courtney Eaton), die al zijn acties live deelt met de rest van de wereld. De twee moeten binnen een bepaalde tijd het ontvoerde meisje zien te vinden voor het te laat is. Hiervoor moeten ze het opnemen tegen de broer van de kidnapper Dean Keller (Ben McKenzie), die uit is op wraak voor de dood van zijn broer.

Deze film komt wat over als een goedkope actie film met een ongeloofwaardig en wat overdreven plot. Zo lijkt de film wel wat op een actie film uit de jaren 80, maar dan zonder echte vermakelijke actie scenes. Omdat alle acties van de ex-agent de gehele film gedeeld blijft worden met de rest van de wereld, is het wat ongeloofwaardig dat hij nooit echte hulp krijgt van andere agenten. In Amerika wordt deze film verder ook niet echt gedraaid in de bioscoop, maar valt de film terug te zien op de streaming service van Amazon.

Het filmscript is geschreven door Jeremy Drysdale, die verder alleen eigenhandig het script heeft geschreven voor de videogame Battlefield 2. Dat hij verder nog geen andere filmscripts zelfstandig heeft geschreven, valt terug te zien aan de manier waarop de film soms ook meer op een videogame lijkt dan een echte actie film. Ondanks dat het leven van een ontvoerd meisje op het spel staat blijven de twee hoofdpersonages onderling vaak grappen maken in plaats van dat ze serieus het meisje proberen te redden. De komedie tussen de twee komt zo wat ongepast over en op een moment ook wat herhaaldelijk, want ze maken veel humor over het leeftijdsverschil tussen de twee personages.

Aaron Eckhart levert aardig acteerwerk als de echte hoofdrol van de film, maar weet zijn personage verder iet echt veel te ontwikkelen. Hij heeft in zijn acteercarrière wel eens in betere films gespeeld en daar beter acteerwerk geleverd. Courtney Eaton komt dankzij de manier waarop haar personages in het script is geschreven al snel wat beter wetend en zo wat irritant over. Het meest passende en vermakelijke acteerwerk komt van Ben McKenzie als de schurk van de film. Voor deze film acteerde hij vooral in de tv-serie Gotham waar hij een serieuze agent speelde. Het is leuk om hem nu een rol te zien spelen op een volledig tegenovergestelde manier.