Line of Duty (2019)

The clock is ticking. The world is watching.

Een politieagent en een vlogger slaan de handen ineen om een ontvoerde tiener te bevrijden. Och, waarom ook niet?
play

5,2 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigd Koninkrijk

Frank Penny is een politieagent die op zoek is naar verlossing. Wanneer de 11-jarige dochter van de politiechef wordt ontvoerd, zet Frank alles op het spel om haar te redden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de jonge journaliste Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Terwijl de stad toekijkt, beginnen Frank en Ava aan een race tegen de klok.

Regie
Wade Allen
Darrin Prescott
Steven C. Miller
Cast
Aaron Eckhart, Giancarlo Esposito, Courtney Eaton, Dina Meyer, Benjamin McKenzie, Lindsey Garrett, Betsy Landin, David Shae, Jessica Lu, Nickola Shreli, MWW Michael Wilkerson, Brandon Morris, Gary Peebles, Heather Fusari, Jonathan Aidan Cockrell, John Flanagan, Elijah M. Cooper, Mason McCulley.
Release
15.11.2019
Release NL
18.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven C. Miller | Scenario: Jeremy Drysdale | Cast: Aaron Eckhart (Frank Penny), Courtney Eaton (Ava Brooks), Ben McKenzie (Dean Keller), Giancarlo Esposito (Volk), Dina Meyer (Ruth Carter), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2019

Nu het Amerikaanse politiesysteem meer dan ooit onder een vergrootglas ligt, is Line of Duty niet bepaald een welkome aanvulling in het verhitte debat. Uiteraard werd deze film gemaakt voordat in Minneapolis de emmer overliep en het volksprotest tegen excessief politiegeweld wereldwijd navolging kreeg, maar gezien de huidige situatie is het niet het moment voor sympathieke rouwdouwers die de regels lekker aan hun laars lappen om de klus geklaard te krijgen. Dat dergelijke portretteringen van politieagenten decennialang oogluikend werden getolereerd, heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat de situatie in de Verenigde Staten zo enorm is ontspoord. Nu de gemoederen hoog oplopen hebben we films nodig die de problematische structuren binnen het systeem blootleggen. Films zoals Training Day, Fruitvale Station en Detroit. Geen vrolijke nonsens zoals Line of Duty.

Maar toch... Los van alle context is Line of Duty eigenlijk ook wel ongegeneerd leuk. Het is absoluut geen goede film en al helemaal geen relevante, maar als domme actiefilm met een vleugje komedie kan hij er best mee door. En dat terwijl in de openingsfase alles er nog op lijkt te duiden dat dit een tenenkrommende film gaat worden die luid verkondigt te gaan stoeien met allerlei beladen thematiek, zonder dat een van de betrokkenen hier ooit langer dan een minuut over heeft nagedacht. Het helpt niet dat de personages op het cartooneske af zijn: de stoere politieman die moeite heeft bevelen van hogerhand op te volgen, de bemoeizuchtige vlogger die zich te goed voelt voor traditionele media, de politiecommissaris die wil dat dingen volgens het boekje gaan, de gehaaide programmamaakster die enkel geeft om de kijkcijfers... Je kent ze wel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Line of Duty Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Line of Duty

acties