Freeheld

Freeheld (2015)

All love is equal

Drama over gelijke rechten met een sterke cast vergeet in zijn eenzijdige benadering een goed verhaal te vertellen.
play

5,9 details

  • 103 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Laurel Hester is een gewaardeerd rechercheur die probeert de straten van New Jersey drugsvrij te houden. Ze heeft zich in haar werk nooit uitgesproken rond haar seksuele voorkeur en niemand weet daardoor dat ze een relatie met de jongere Stacie heeft. Maar dat durft ze te onthullen, als blijkt dat ze terminaal ziek is. Haar laatste wens? Dat haar pensioenuitkering betaald wordt aan haar vriendin, maar dat weigert het korps. Het leidt tot een strijd tegen de klok voor gelijke rechten.

Regie
Peter Sollett
Cast
Ellen Page, Josh Charles, Kevin O'Rourke, Skipp Sudduth, Dennis Boutsikaris, Julianne Moore, Steve Carell, Michael Shannon, Anthony DeSando, Tom McGowan, Stink Fisher, Mary Birdsong, Luke Grimes, Jeannine Kaspar, Gabriel Luna, William Sadler, Adam LeFevre.
Release
13.09.2015
Release NL
19.05.2016
Release DVD
08.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Sollett | Cast: Julianne Moore (Laurel Hester), Ellen Page (Stacie Andree), Michael Shannon (Dane Wells), Steve Carell (Steven Goldstein) | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2015

Freeheld is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een politieagente die vecht voor gelijkheid. Na een confronterende diagnose betreffende een terminale ziekte blijkt dat haar kersverse vrouwelijke levenspartner geen enkel recht heeft op een overblijvend pensioen, terwijl dat bij heteroseksuele collega's wel geregeld is. Het thema is in de conservatievere delen van Amerika uiterst relevant: gelijke rechten voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid. In combinatie met een sterrencast heeft dit thema flink wat potentie voor een krachtig en emotionerend stukje film. Toch?

Het gaat allemaal goed van start dankzij die cast. Julianne Moore speelt een overtuigende norse politieagente en haar relatie met de verre van meisjesachtige Stacie komt nooit nep over. Niet tijdens de eerlijke eerste dates, noch in het dramatische slotstuk. Moore neemt het emotionele heft in handen en kan de film prima dragen als hoofdpersoon die omringd wordt door tegenspoed. Waar het allemaal fout gaat, is het gebrek aan geloofwaardige antagonisten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Freeheld Nieuwsberichten