Maryland

Maryland (2015)

Psychologische thriller waarin de spanningsboog te vroeg knakt. Matthias Schoenaerts houdt desondanks het publiek in bedwang met zijn intense acteerspel.
play

6,2 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • België
98 Min Frankrijk

Een voormalig soldaat met posttraumatische stressstoornis wordt ingehuurd om de vrouw en het kind van een rijke zakenman te beschermen. Zoals zo vaak het geval is, begint hij op den duur gevoelens voor haar te krijgen.

Alt titel
Disorder
Regie
Alice Winocour
Cast
Diane Kruger, Matthias Schoenaerts, Jean-Louis Coullo'ch, Hubert Rollet, Paul Hamy, Victor Pontecorvo, Zaïd Errougui-Demonsant, Percy Kemp, Philippe Haddad, Chems Eddine, Franck Torrecillas, Michaël Dauber, Rachid Hafassa, David Colombo, Rabia Elatache.
Release
30.09.2015
Release NL
19.11.2015
Release DVD
22.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Alice Winocour | Cast: Matthias Schoenaerts (Vincent Loreau), Diane Kruger (Jessie), Percy Kemp (Imad Whalid), Paul Hamy (Denis), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Subtiel is de tatoeage van Vincent Loreau allerminst. ‘Chaos’ staat er in dikke, schreeuwerige letters op de onderarm van de ex-soldaat getatoeëerd. Niet zozeer een toevallige verfraaiing als wel een moddervet statement, waarmee wordt verwezen naar de psychische (nood)toestand van het hoofdpersonage. De missies in het door oorlog geteisterde Afghanistan hebben een dusdanig zware wissel op Vincents leven getrokken, dat hij een posttraumatisch stresssyndroom heeft ontwikkeld. Het is een vruchtbare voedingsbodem waaruit een hoop angst, paranoia en achtervolgingswaan blijkt te groeien. In Maryland rijst voortdurend de vraag: komt de dreiging van buitenaf of van binnenuit het hoofdpersonage?

Het leger besluit voor onbepaalde tijd géén beroep te doen op de labiel ogende Vincent. Samen met een paar collega’s besluit Vincent op zijn beurt om voor achtenveertig uur een klus aan te nemen bij de beveiligingsdienst op landgoed Maryland. Eigenaar is Imad Whalid, een Libanese zakenman met geld als water, die om onduidelijke redenen de deur uit moet voor onderhandelingen. In de tussentijd dienen vrouw Jessie en zoon Denis beschermd te worden. Ondanks het feit dat het landgoed ommuurd is, er een peloton aan kleerkasten rondbanjert en het bewakingscamerasysteem nagenoeg waterdicht is, hangt het onheil als een zware deken over het perceel.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Maryland Nieuwsberichten