Tweede verfilming van de misdaadreeks over inspecteur Mørck en zijn onopgeloste zaakjes. Een dubbele moord leidt veel te snel naar een kostschool en rijke stinkerds.
play

6,9 details

  • 119 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Denemarken
  • Zweden
  • Georgië
  • Duitsland
119 Min Denemarken

In 1994 wordt een jonge tweeling aangetroffen in een zomerhuisje. Ze blijken op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Een aantal aanwijzingen leidt in de richting van een groep studenten van een nabijgelegen kostschool. De zaak wordt echter gesloten wanneer een lokale buitenstaander schuld bekend en wordt veroordeeld voor de moorden. Wanneer de zaak 20 jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt beseft hij al snel dat er iets vreselijks mis is. Als Carl en zijn assistent Assad op onderzoek gaan worden ze geleid door een oude noodoproep van een wanhopig meisje dat de geheimen van de moorden lijkt te kennen.

Regie
Mikkel Nørgaard
Cast
Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Johan Philip Asbæk, Fares Fares, Peter Christoffersen, Søren Pilmark, Ole Dupont, Camilla Gottlieb, Danica Curcic, Morten Kirkskov, Johanne Louise Schmidt, Michael Brostrup, Sarah-Sofie Boussnina, Nikolaj Groth, Henning Valin Jakobsen, Adam Ild Rohweder, Marco Ilsø, Beate Bille, Philip Stilling, Morten Hemmingsen.
Release
30.10.2014
Release NL
06.08.2015
Release DVD
08.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikkel Nørgaard | Cast: Nikolaj Lie Kaas (Carl Mørck), Fares Fares (Assad), David Dencik (Ulrich Dybbøl), Pilou Asbæk (Ditlev Pram), Danica Curcic (Kimmie Lassen), Søren Pilmark (Marcus Jacobsen), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2014

In de Deense misdaadthriller De Fazantenmoordenaars, Fasandæberne voor hen die de moerstaal machtig zijn, wordt het verleden eens lekker opgerakeld. De titel wordt door filmmaker Mikkel Nørgaard niet uitgelegd, maar er is niet bijster veel fantasie voor nodig om te bedenken dat het slaat op de praktijken van de rijkeluiszoontjes die betrokken lijken te zijn bij een geruchtmakende dubbele moord tijdens hun kostschoolperiode. Het was de succesvolste Deense film van het afgelopen jaar en een bewerking van het spannende boek van Jussi Adler-Olsen. Deze auteur schreef Serie Q, een reeks boeken rondom de chagrijnige maar doortastende speurneus Carl Mørck die samen met zijn Tunesische collega Assad zijn potlood kapot kluift op moeilijke, onopgeloste zaken. Vorig jaar verscheen in ons land het eerste deel, The Keeper of Lost Causes.

Na afloop van een bedrijfsfeestje, waarbij Mørck kennismaakt met zijn nieuwe assistente die hopelijk wel langer dan een half jaar op haar stoel blijft zitten, wordt de politierechercheur aangeklampt door een collega die nog steeds met de onopgeloste moord op zijn twee kinderen in zijn maag zit. Veel tijd om door te vragen krijgt hij niet want de vader van de vermoorde tweeling slaat de hand aan zichzelf en wordt dood in een badkuip gevonden. Mørck krijgt het dossier op zijn bureau gedropt en probeert samen met Assad de zaak te heropenen. De misdaad speelde zich af in 1994 en de sporen wijzen al snel richting het rijkeluismilieu van een kostschool. Een medestudente, Kimmie, pleegde destijds een mysterieus telefoontje naar de politie. Sindsdien is er van de vrouw geen spoor meer vernomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Alweer een fantastische Deense misdaadfilm. Zeer goed scenario en puike vertolkingen. Films als de......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De fazantenmoordenaars

acties