Svenskjävel

Svenskjävel (2014)

Een nieuw aangestelde huishoudster belandt in een driehoeksverhouding met vader en tienerdochter.
play

5,8 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Noorwegen
97 Min Zweden

Dino droomt van een ander leven. Net als 80.000 andere Zweedse jongeren ontvlucht ze de massale werkloosheid van Zweden om een nieuw leven in Oslo te starten. Maar al snel raakt ze verstrikt in een destructieve spiraal van overleven met weinig contant geld, onregelmatig werk en hard feesten. Nadat ze haar arm breekt wordt ze weer eens ontslagen en onverwachts vindt ze werk als huishoudster. Alle drie de bewoners van het huis vallen voor haar roekeloze charme. De jonge nietsvermoedende dochter, de tiener die wanhopig op zoek is naar aandacht en de vader, die alleen en eenzaam is, terwijl zijn vrouw in het buitenland werkt. Dino rekent er niet op dat ze verliefd raakt. Sterker nog, geen van hen rekent erop.

Regie
Ronnie Sandahl
Cast
Anders T. Andersen, Henrik Rafaelsen, Thorbjørn Harr, Kyrre Hellum, Andreas Kundler, Bianca Kronlöf, Mona Kristiansen, Erland Bakker, Petronella Barker, Naomi Emeilie Christensen Beck, Jenny Ellegård, Gizem Erdogan, Joacim Fougner, Tuva Marie Halvorsen, Simon Lay.
Release
27.03.2015
Release NL
17.09.2015
Release DVD
26.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ronnie Sandahl | Cast: Bianca Kronlöf (Dino), Henrik Rafaelsen (Steffen), Mona Kristiansen (Ida) e.a.| Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

De financiële crisis heeft over de hele wereld diepe sporen nagelaten. Ook in Scandinavië veranderde het de manier van leven aanzienlijk. Ooit waren de Zweden de toppers van het noorden, maar sinds de crisis heerst er grote werkeloosheid en migreren ze massaal naar Noorwegen, om daar de mindere baantjes op zich te nemen.

In Underdog maken we kennis met Dino, een Zweedse meid die maar geen vaste baan heeft kunnen vinden in eigen land en daarom naar Noorwegen is getrokken in de hoop op een betere toekomst. Daar kan ze door toeval aan de slag als huishoudster bij Steffen. Hij heeft een prima inkomen en woont in een mooi huis met zijn twee dochters. Dino past zich prima aan binnen het gezin. De oudste dochter Ida heeft problemen met haar zelfbeeld, gewicht en eetproblemen. Moeiteloos krijgt Dino een band met haar, waardoor het meisje Dino op een voetstuk plaatst. Maar dat doet vader Steffen ook. Hij introduceert Dino in zijn kring, waardoor al snel behoorlijk wat gefronst wordt over hun leefsituatie. Maar Steffen is gek op de vrije Dino en al snel krijgen de twee ook een seksuele relatie. Dat compliceert de familieverhoudingen, aangezien dochter Ida ook verliefd raakt op Dino.

videotrailers & clips