5,0 details

  • 78 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Rusland
78 Min Rusland

De trollen hebben de smaak van vrijheid te pakken na hun overwinning op de sneeuwkoningin. De trol Orm is uitgegroeid tot een held door zijn bijdrage aan de overwinning. Dit is echter niet genoeg voor hem. Hij dikt zijn verhalen aan en creëert daarmee een web van leugens.

Alt titel
Snezhnaya koroleva 2. Snezhnyy korol, The Snow Queen 2
Regie
Aleksey Tsitsilin
Cast
Sean Bean, Sharlto Copley, Larry Cedar, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, JB Blanc, Anna Shurochkina, Ivan Okhlobystin, Anna Khilkevich, Bill Chott, Igor Bortnik, Aleksandr Uman, Aleksey Likhnitskiy, Roman Yunusov, Aleksandr Gudkov.
Release
12.12.2014
Release NL
01.10.2015
Release DVD
23.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleksey Tsitsilin | Cast: Daan van Rijssel (Orm), Vita Coenen (Gerda), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2014

Was het toeval dat er in 2013 twee animatiefilms verschenen die waren gebaseerd op hetzelfde sprookje van Hans Christian Andersen? Aangezien een van die twee Disney’s Frozen was, de best verkopende animatiefilm aller tijden, zou het makkelijk zijn om de andere film af te doen als een slap aftreksel daarvan. Alsof de Russische makers dachten mee te kunnen liften op het monstersucces. Maar De Sneeuwkoningin verscheen toch echt eerder in de bioscoop.

Natuurlijk zegt dat nog niet alles, want het zou zo maar kunnen dat de makers al lucht hadden gekregen van de Disney-film, waarvan de release al meerdere malen was opgeschoven. Kort samengevat: een cynische blik is moeilijk te onderdrukken bij een film als De Sneeuwkoningin, niet in de laatste plaats omdat de animatie een stuk minder overtuigt dan in werken van grote Amerikaanse studio’s. Maar kijk eens met een open blik naar het vervolgdeel. Het is eigenlijk helemaal niet zo’n verkeerde film

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Sneeuwkoningin 2

acties