I nostri ragazzi (2014)

How far would you go to protect your children?

Vrije Italiaanse boekverfilming van Het Diner van Herman Koch.
play

6,3 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Italië
92 Min Italië

De spanningen tussen twee broers en hun familie loopt op, als een video van de twee tieners, waarin ze een dakloze vrouw dood slaan, opduikt.

Regie
Ivano De Matteo
Cast
Luigi Lo Cascio, Lidia Vitale, Alessandro Gassman, Giovanna Mezzogiorno, Barbora Bobulova, Jacopo Olmo Antinori, Rosabell Laurenti Sellers, Roberto Accornero, Adamo Dionisi, Antonio Salines, Cristina Puccinelli, Antonio Grosso, Giada Fradeani, Lupo De Matteo, Sharon Alessandri.
Release
05.09.2014
Release NL
22.10.2015
Release DVD
05.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Ivano De Matteo | Cast: Alessandro Gassman (Massimo), Luigi Lo Cascio (Paolo), Giovanna Mezzogiorno (Clara), Barbora Bobulova (Sofia), Rosabell Laurenti Sellers (Benedetta), Jacopo Olmo Antinori (Michele) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2014

Advocaat Massimo en zijn veel jongere tweede vrouw Sofia gaan wekelijks uit eten met Massimo’s broertje Paolo en diens vrouw Clara. Hoewel de wekelijkse afspraak anders doet vermoeden, zijn Paolo en Massimo niet elkaars beste vrienden. Vaak staan ze juist lijnrecht tegenover elkaar. Aan de ene kant Massimo die als advocaat gebruik maakt van de mazen in de wet en in kille weelde leeft. Daartegenover Paolo, de warmhartige kinderarts, die vindt dat vooral rechtvaardigheid belangrijk is en daarbij sterke normen en waarden hanteert. Dat alles zorgt regelmatig voor irritaties tussen de twee families. Als vervolgens blijkt dat hun kinderen samen een misdrijf hebben gepleegd, lopen de gemoederen hoger op dan ooit tevoren.

I Nostri Ragazzi is een hele vrije interpretatie van het boek Het Diner van Herman Koch. In tegenstelling tot het boek toont regisseur Ivano De Matteo meerdere kanten van het verhaal en speelt het diner in het restaurant een veel kleinere rol. Het accent ligt daarom minder op alle subtiele details en perfect getimede humor, maar veel meer op de psychologische ontwikkeling van de personages en de verschuivende verhoudingen tussen de personages. Hierdoor verdwijnt echter de luchtigheid van het boek, die Menno Meyjes met zijn Nederlandse verfilming wel wist te vangen en blijft er een stevig drama over.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

I nostri ragazzi

acties