Onze inzending voor de Oscars vormt een mozaïekvertelling over immigratie, eenzaamheid en de noodzaak van vriendschap.
play

7,0 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Zweden
  • Bulgarije
123 Min Nederland

Een mozaïekvertelling waarin vijf verhaallijnen vervlochten raken. In de film volgen we zes mensen die al dan niet vrijwillig in Amsterdam wonen en ogenschijnlijk niets meer gemeen hebben dan een verre geboortegrond. Toch zullen ze elkaars levens onomkeerbaar beïnvloeden: op de donkerste momenten blijken liefde en vriendschap krachtige motoren om het lot te wenden.

Regie
Joost van Ginkel
Cast
Victoria Koblenko, Jeroen Spitzenberger, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Dragan Bakema, Magnus Krepper, Isaka Sawadogo, Boris Isakovic, Anjela Nedyalkova, Erik Adelöw, Yootha Wong-Loi-Sing, Jasna Djuricic, Babetida Sadjo, Emmanuel Boafo, Steven Aqboda.
Release NL
29.10.2015
Release DVD
23.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Joost van Ginkel | Cast: Anjela Nedyalkova (Jenya), Boris Isakovic (Ivica), Erik Adelow (Lukas), Magnus Krepper (Stig), Isaka Sawadogo (Yaya) e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2015

Het is al een tijdje terug dat we een kanshebber hadden op de Oscar voor beste niet- Engelstalige productie en dit jaar is het aan onze inzending The Paradise Suite om hopelijk een nominatie in de wacht te slepen. Hoewel iedereen natuurlijk hoopt dat deze film Nederland straks goed zal vertegenwoordigen, schetst de mozaïekvertelling van Joost van Ginkel een niet al te positief beeld van ons land.

Het Bulgaarse meisje Jenya geeft zich op voor een fotoshoot. In Nederland wordt ze samen met twee andere meisjes ontvangen in het kantoor van Ivica, een Servische oorlogsmisdadiger. Hij vertelt ze dat er geen modellenwerk zal komen. Ze zullen voor hem in de prostitutie moeten gaan werken en hij laat ze alvast voelen wat er van ze verwacht wordt door ze samen met een paar handlangers bruut te verkrachten. Daarna gaat Ivica naar huis, waar hij een liefhebbende vader en echtgenoot is, iets wat bijna niet overeen lijkt te komen met zijn brute kant. We maken ook kennis met de warmhartige Afrikaanse gastarbeider Yaya, wiens goede aard en oprechte interesse in zijn medemens, niet worden beloond. Verder zien we de Zweedse dirigent Stig die met zijn zoontje Lukas naar Nederland is verhuisd, maar niet gelukkig is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Paradise Suite

acties