Bij vlagen vermakelijke film over dromen, gemiste kansen en een moord op een bungalowpark, maar ook een compilatie van filmische missers in een doelgroeploze genremix.

4,7 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Nederland
94 Min Nederland

Drie vrouwen werken op een vakantiepark en dat leven zijn ze goed zat. Ze besluiten de criminele eigenaar van het park te chanteren. Dat laat hij zich echter niet over zijn kant gaan.

Regie
Anne de Clercq
Cast
Jennifer Hoffman, Lies Visschedijk, Roeland Fernhout, Stefan de Walle, Huub Smit, Eva van der Gucht, Martijn Fischer, Burt Rutteman, Marcel Zwoferink, Tobias Kersloot, Frieda Pittoors, René Groothof, Anne-Marie Jung, Jenny Arean, Ruud Drupsteen.
Release NL
03.12.2015
Release DVD
22.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne de Clercq | Cast: Lies Visschedijk (Olivia), Eva van der Gucht (Trijntje), Anne-Marie Jung (Bibi), Stefan De Walle (Tiebe Prins), Martijn Fischer (Fridus), Jenny Arean (Dokie), Jennifer Hoffman (Ilona), Huub Smit (Boon), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2015

Drie jonge werknemers zitten aan een beekje in bungalowpark De Lusthove, al luisterend naar het foute openingsnummer van New Kids: Nitro, namelijk Dreams van 2 Brothers on The 4th Floor. Samen fantaseren ze over hun toekomstbeeld op een steigertje dat ze binnenkort nooit meer zullen zien. Een twintigjarige tijdsprong later zitten ze echter nog steeds onveranderd op datzelfde deprimerende steigertje. Trijntje heeft nog steeds geen kinderen, Bibi zingt nog steeds valser dan een platgeslagen parkiet en Olivia is nog lang niet aan haar opleiding wiskunde begonnen. Dromen zijn bedrog, totdat het drietal zich gaat bemoeien met de verdachte nieuwe baas van het bungalowpark, die met een kluis vol zwart geld een mogelijke uitweg kan zijn.

Met het dromenthema zit het wel snor: alle drie de hoofdrolspeelsters hebben een zielsvervullende droom, schijnbaar onoverkomelijke hindernissen en vinden allen een manier om deze te omzeilen. Prima ondersteund door overtuigend acteerwerk op de dramatische en paniekerige momenten. Het bungalowpark zelf is ook bijna een personage, dat de knulligheid zelve is dankzij de konijnmascotte, een lawine aan pastelkleuren en een kinderlijk liedje dat als een digitale haan het park laat ontwaken. Allemaal prima thema’s en stijlelementen die tenietgedaan worden door één essentiële vraag: voor wie is deze film nu eigenlijk bedoeld?

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.